"Jag vägrar att laga fisk åt min fru även om hon är sjuk: ord från en vegetarisk man

av Titti Carlberg

14 April 2022

"Jag vägrar att laga fisk åt min fru även om hon är sjuk: ord från en vegetarisk man
Advertisement

Många väljer att ta bort kött och animaliska produkter från kosten. Anledningarna kan vara de mest olika, och var och en av oss ska ha friheten att fatta beslut om vår livsstil utan att behöva känna sig dömd, eller utan att tvingas laga någon mat som de inte vill.

 En man berättade på Reddit om diskussionen han hade med sin fru. Det är inte bara det att han inte äter kött och fisk utan han vägrar dessutom att röra det: det är mot hans religion. Så när hans förkylda fru bad honom att göra en fisksoppa åt henne, vägrade han. Var det rätt eller fel av honom? Innan du uttrycker din åsikt, låt oss berätta hela historien.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Mannen berättar på Reddit: "Min hustru var sjuk i säsongsinfluensan förra veckan. Jag arbetar hemifrån så det var lätt för mig att ta hand om henne samtidigt som jag utförde mitt kontorsarbete. En dag bad hon mig att laga lite fisksoppa till henne, för det är det enda som får henne att må bättre när hon har influensa eller är förkyld. Jag är hinduisk och vegetarian. Jag sa till henne att jag inte vill röra fisk eftersom det är mot min religion, men att jag kunde beställa färdig fisksoppa från en närliggande restaurang. Hon gick inte med på det för hemlagad soppa är godare och insisterade på att jag skulle laga det åt henne. Jag stod på mig och sa att jag kunde laga vad som helst som inte innehöll fisk eller kött. Hon blev arg på mig och sa åt mig att lämna henne ifred. Hon sa även att jag var självisk som inte ville göra en 'liten uppoffring' för hennes skull." 

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Mannen vägrade inte bara för att han är vegetarian, utan för att hans religion inte tillåter honom att röra vid kött och fisk. Situationen är därför mycket känslig: hans fru anklagar honom för att vara egoist, och samtidigt tycker mannen att hans fru inte respekterar hans religion. Vem är det, av dem, som har fel?

Enligt webbanvändare är det hustrun som har fel som inte gick med på att kompromissa, och att mannen inte är en egoist för han följer bara sin religions föreskrifter.

Vad tycker du?

Advertisement