Barn som orsakar kaos vid ett barnlöst bröllop: det nygifta paret ger räkningen till barnens föräldrar

av Titti Carlberg

14 April 2022

Barn som orsakar kaos vid ett barnlöst bröllop: det nygifta paret ger räkningen till barnens föräldrar
Advertisement

Varje blivande brud och brudgum har rätt att organisera sina drömmars bröllop, även om vissa beslut kanske inte uppskattas av gästerna. En bröllopsdag ska vara en bra dag, men att förbereda den tar mycket tid och är ansträngande. Brudparet ska bli nöjda, men de vill också att gästerna ska känna sig bekväma och ha roligt.

När det gäller närvaron av barn är åsikterna de mest skilda: vissa brudpar älskar att ha barn runt omkring sig, som lyser upp den stora dagen, medan andra föredrar att fira ett bröllop utan barn. En brud berättar, på Reddit, om sin bröllopsdag, och om bråket som bröt ut just på grund av barn.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pixnio

Not the actual photo - Pixnio

Bruden berättar: "Min man och jag hade en särskild önskan för vår bröllopsdag: vi hade bestämt att det inte skulle finnas några barn med på den, varken under ceremonin eller på restaurangen. Det var naturligtvis inget plötsligt val. Bland gästerna var det många som var föräldrar och det var huvudskälet till vårt val. Problemet var mycket av ekonomisk aspekt. När vi var klara med inbjudningslistan räknade vi ut hur många barn det var och det blev en väldigt hög siffra. Barn har andra behov än vuxna så det skulle bli nödvändigt med en annan sorts förberedelse. Så vi specifierade för alla deltagare att det skulle bli ett barnlöst bröllop.

Kort sagt, brudparet hade bestämt sig för att ha ett bröllop utan barn, men inte på grund av deras livlighet, utan ur en ekonomisk aspekt. Alla inbjudna verkade ha förstått det, utom tre par som - tvärtemot brudparets önskan - kom till den stora dagen med sina barn: 9 barn var med på evenemanget.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Även om paret inte förväntade sig deras närvaro, anpassade de sig och lät ställa iordning ett bord för dem. Men i en fråga bestämde de sig inte för att kompromissa: föräldrarna till barnen skulle få betala barnens nota. Under dagen var barnen väldigt livliga: de sprang omkring, grät och skrek. Vid ett tillfälle började de till och med att kasta mat på bruden och smutsade ner hennes klänning. Paret tog ett drastiskt beslut och bad de 3 paren att lämna evenemanget med sina barn.

Några dagar efter bröllopet skickade brudparet räkningen för barnmiddagen till de 3 paren och bifogade ett brev där de sa att det, trots kaoset, var ett nöje att ha haft dem där på deras stora dag.

Även om situationen i slutändan har lösts, är makarna inte övertygade om att de gjorde rätt val: var det klokt av dem att skicka hem paren från restaurangen? Var det rätt av dem att skicka notan till de tre barnfamiljerna?

Advertisement