Hon tar sin sambo till rätten: "efter 8 år tillsammans har han ännu inte friat"

av Titti Carlberg

19 Februari 2023

Hon tar sin sambo till rätten: "efter 8 år tillsammans har han ännu inte friat"
Advertisement

Äktenskapet identifieras ofta som en sammanslagning mellan två själar, två växlar som passar perfekt ihop. Ett par brukar vanligtvis efter ett par års förlovning och samlevnad ha nått en sådan grad av förståelse att nästa och naturliga steg blir mot bröllopet.

I vissa fall kan det dock hända att två personer omedelbart uppfattar en sådan harmoni mellan dem att de snabbt väljer att ta det ödesdigra steget, medan andra, på grund av osäkerhet, kanske aldrig lyckas få sin partner att köpa en förlovningsring.

Det senare alternativet är precis det som hände huvudpersonen i vår berättelse, som trött på att vänta på sin pojkväns frieri bestämde sig för att ställa honom inför rätta. Låt oss se vad som hände.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Gertrude Ngoma, 26, ursprungligen från Zambia, har länge känt sig redo att ta det stora steget mot äktenskap. Men hennes sambo och fadern till hennes barn, Herbert Salaliki, 28, delar inte hennes önskan. Av denna anledning beslöt hon sig för att stämma honom för falskt äktenskapslöfte.

Kvinnan valde att ta den vägen för att hon blev trött på att vänta, men också för att hon vill att hennes sambo ska börja planera för deras framtid. Enligt henne menar han inte allvar med henne, för trots att de har varit förlovade i många år, har han ännu inte börjat göra upp planer för ett bröllop mellan dem.

Ett bröllop verkar dock inte höra till Herberts framtidsplaner, även om han har betalat hemgiften till Gertrudes föräldrar (som tradition i Zambia betalar mannen en viss avgift till flickvännens pappa, vilket fungerar som en försäkran att han kommer ta hand om henne). Dessutom har paret aldrig flyttat ihop permanent.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Herbert rättfärdigade sig inför domaren med att han vill gifta sig med Gertrude, men att han för tillfället inte har råd att betala kostnaden för ett bröllop. Tydligen har han sagt det många gånger till sin flickvän, men hon verkar inte ha lyssnat. Det verkar som att det finns ett tydligt kommunikationsproblem mellan dem.

Domaren, Evelyn Nalwize, sa till Gertrude att hon inte kan göra något, men föreslog att paret skulle lösa denna fråga sinsemellan, snarare än att involvera tredje part.

Vad tycker du?

Advertisement