"Ingen annan ska byta blöjor på min dotter": en mamma frågar om hennes inställning är fel

av Titti Carlberg

07 April 2022

"Ingen annan ska byta blöjor på min dotter": en mamma frågar om hennes inställning är fel
Advertisement

Många föräldrar känner till detta: när en bebis kommer, förändras allt. Ingen är redan utbildad i hur man hanterar en hel rad nya situationer, och av denna anledning kan de valda tillvägagångssätten vara urskillningslöst rätt eller fel. man lär sig ju av sina misstag, men det är sant att vissa saker som rör barn kan leda till riktiga familjeproblem.

Mamman som delade ett inlägg på Reddit vet något om det, hon ventilerade genom att berätta en märklig aspekt av sin dotters vardagliga liv. I gruppen som heter beyondthebump hävdade den här kvinnan att hon inte vill att någon annan ska byta blöja på dottern. Inte ens släktingar. När hon undrade om hennes inställning är överdriven eller berättigad fick hon en lång kör av kommentarer och reaktioner.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Såvida det inte är vi föräldrar som har bett - börjar mamman, känd på Reddit som @EmotionProfessional7 - eller om inte en familjemedlem är barnvakt, tycker jag att det är absurt att alla tjatar på oss om att få byta blöja på min dotter". 

En fras som inte lämnar utrymme för tvivel, men som kvinnan kände behovet av att be om råd och stöd från användare på det sociala nätverket, hon berättar flera episoder för att folk ska förstå henne bättre.

"Det känns fel - fortsätter hon - för som mamma borde jag ta hand personligen om min dotter, så jag känner mig inkompetent när någon annan, även familjemedlemmar, vill byta på henne".

Så vad är i sådana fall den rätta balansen mellan vad en mamma vill göra och andras önskemål? Detta är en av reflektionerna som utlöstes av att läsa inlägget. Om en när och kär vän vill hjälpa till med en uppgift som inte nödvändigtvis enbart tillhör föräldrarnas, är personen verkligen i vägen då? Enligt inläggets författare ser hon hennes anhörigas inställning som ett oönskat ingripande.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Min svärfar och svärmor insisterar alltid på att få byta blöja på min dotter - skriver hon - jag har upprepande gånger sagt nej, och jag känner mig väldigt obekväm över deras beteende. Jag skulle förstå dem om jag bad dem om hjälp eller om jag var upptagen, men det är som om de trots allt vill fortsätta att insistera. Är detta något som är vanligt hos mor- och farföräldrar eller är det ett problem?"

Därmed slutar inlägget, som har fått många svar och kommentarer. Redditanvändarna var i allmänhet splittrade när det gällde att uttrycka solidaritet med mamman och att motivera sina svar, även med tanke på deras personliga erfarenheter, attityden hos farföräldrarna.

Vad tycker du om detta? Gör den här kvinnan rätt när hon hindrar andra från att byta blöja på flickan?

Advertisement