"Jag gillar inte min dotter" en mammas sorgliga bekännelse

av sofia

02 April 2022

"Jag gillar inte min dotter" en mammas sorgliga bekännelse
Advertisement

Varje förälder älskar sina barn villkorslöst eller åtminstone i allmänhet gör alla det. Mammor och pappor, trots de oundvikliga defekterna, är stolta över de barn de har fört till världen och varje dag strävar de efter att föra vidare värderingar och läror som kan vägleda dem under deras uppväxt. Detta är dock inte alltid fallet: en mamma, skrev i ett långt inlägg på reddit att hon inte gillar sin dotter.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan säger att hennes dotter är 5 år, hon är vacker, intelligent och kreativ. Hon har många vänner och hennes lärare tycker väldigt bra om henne också, men - just nu - gillar mamman henne inte alls. Hon anser att hon är "instabil", hon äter nästan ingenting och kvinnan säger att hon är trött på att ha att göra med henne. Mamman berättar: ”Hon var en fantastisk liten flicka och jag vet inte hur hon blev sådan. Varje dag, om hon blir frustrerad eller arg, får hon ett raserianfall. Raseriet kommer att öka. Det kommer att pågå i minst 30 minuter, ibland över en timme. Jag letar efter olika sätt att hjälpa henne att övervinna sin ilska och hantera sina känslor, men ofta är det enda sättet att lugna ner henne på att distrahera henne med en skärm”. Flickan får alltså regelbundet raserianfall: skriker, blir upprörd och mamman försöker lugna ner henne och ge henne stöd.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan fortsätter sitt inlägg: ”Jag försöker vara en bra mamma, men det är så svårt. Jag är bara trött på att möta dessa svängningar varje dag. Hennes lärare tror att hon går igenom någonting, men är inte säker på vad. Och på allt detta kommer hennes ätstörning som har funnits sedan hon var 2,5 år. Jag är trött på att laga speciella måltider till henne, listan över godkända livsmedel blir mindre och mindre och det ökar bara min känsla av att göra henne besviken."

Alla dessa tankar har fått kvinnan att tro att hon är en dålig mamma. Medan vissa användare hävdar att hon är det, har andra lugnat henne. En användare i synnerhet sa till henne: "Ärligt talat? Jag tror att du tycker om din dotter jättemycket. Du kämpar för att de där sakerna är tuffa, raserianfallen, skriken ... Det är okej att ha lekträffar med andra utan dig och kanske bara med pappa, hon beter sig förmodligen annorlunda mot andra människor eftersom du är mamma. Du är den trygga platsen för ALLA känslor." Vilket råd skulle du ge den här mamman?

Advertisement