Ett butiksanställd förödmjukar en man som vill köpa en tvättmaskin: "du har inte råd"

av sofia

31 Mars 2022

Ett butiksanställd förödmjukar en man som vill köpa en tvättmaskin: "du har inte råd"
Advertisement

Hur många gånger har vi, utan någon uppenbar anledning, råkat ut för människor som har tilltalat oss på ett oartigt och taktlöst sätt? Tyvärr är detta en del av livet och man kan tyvärr inte ta för givet att alla människor ska veta hur man beter sig i alla lägen.

Och när vi läser om händelser som den vi nu ska berätta för dig om inser vi att denna typ av elakhet också kan komma i de mest oväntade sammanhang och ögonblick. Mannen som delade ett mycket omdiskuterat inlägg på Reddit vet verkligen vad detta innebär, då han berättade för människor på nätet hur han blev bemött av expediten i en vitvaruaffär. När man får läsa expeditens ord undrar man verkligen hur det är möjligt att en människa kan säga något sådant medvetet och utan att tänka efter innan. Hur skulle du reagera om de sa till dig i butiken att du inte har råd med en apparat som du vill köpa? Det här är vad som hände.

via Reddit

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag var tvungen att köpa en ny tvättmaskin - säger en man som på Reddit är känd som @Moshozz - och jag såg att den jag var intresserad av fanns tillgänglig hos en av de stora vitvarukedjorna. Jag hade inget att göra och jag bestämde mig för att ta mig till butiken. personligen". Hittills inget konstigt, en situation som vi alla, vid något tillfälle, har hamnat i. Synd bara att det slutade på ett sätt som mannen aldrig hade kunnat förvänta sig.

"Jag var där för att titta på en modell - fortsatte författaren till inlägget - som kostade cirka 900 dollar, för att se hur den såg ut och läsa den tekniska beskrivningen. En säljare kom fram till mig och jag bad honom om information. Jag frågade också om butiken gav rabatter och vilka avbetalningsplanerna var, eftersom jag ville fördela beloppet över två eller tre veckor". Vid det tillfället förändrades dock den anställde mannens attityd.

"Säljaren lämnade mig för att betjäna andra kunder och jag sa att jag inte hade frågat honom om allt det jag behövde veta ännu. Han svarade att han skulle komma tillbaka till mig strax efter och tillade: "Se dig omkring under tiden och hitta något du har råd med".

Advertisement
Scott Brody/Wikimedia - Not the actual photo

Scott Brody/Wikimedia - Not the actual photo

Ord som ingen skulle uppskatta, speciellt i ett sammanhang där du som kund är redo att lägga mycket pengar på att köpa en dyr vara. Sedan fortsatte historien. "Jag blev rasande - skrev mannen på Reddit - men först gick jag bara därifrån. Men sedan gick jag genast tillbaka till butiken och gick till kundtjänst, där jag frågade om det jag inte hade kunnat fråga expediten. Till slut avslutade jag köpet och när jag såg expediten igen log jag mot honom och sa: "uppenbarligen har jag råd." Jag kände mig nöjd och det bästa är att människorna som den försäljaren hade ignorerat mig för gick därifrån utan att handla, så han hade förlorat sin provision. "

Efter att ha läst hans berättelse rådde det ingen brist på stöd från människor på Reddit. Många har ställt sig på hans sida och har kommenterat genom att berätta liknande historier som de råkat ut för i butikerna. Det värsta av allt var att den reaktionen från säljaren kom efter att ha sett att den unga kunden klädd på ett enkelt sätt och därför räckte utseendet i det här fallet för att göra en felaktig bedömning.

Vad tycker du? Har något sådant någonsin hänt dig?

Advertisement