De deklarerar namnet på deras son, men myndigheten vägra registrera det: det är ett vanvördigt namn

av Titti Carlberg

20 Maj 2023

De deklarerar namnet på deras son, men myndigheten vägra registrera det: det är ett vanvördigt namn
Advertisement

Ett barns födelse för med sig en massa beslut som ska fattas av familjen, och en av de allra viktigaste är valet av namn. Att välja vad en son eller dotter ska heta är faktiskt ingen lätt sak, med tanke på att den lilla ska bära namnet i hela sitt liv.

Paret vi ska berätta om här hade verkligen en ovanlig idé när det gällde att namnge deras nyfödda barn. Efter en lång tids funderingar kom mamman och pappan överens om ett val som fick många personer att grimasera, till att börja med kanslikontorets tjänstemän som skulle registrera namnet. Valet av namn väckte sådan uppståndelse att den senare övergick i en rättslig strid.
Låt oss se hur det gick.

via This Morning

Advertisement
This Morning/Youtube Screenshot

This Morning/Youtube Screenshot

Lucifer: detta är namnet som Dan och Mandy Sheldon, ett engelsk par från Deryshire, ville ge deras son. Men på registreringskontoret gick det dock inte som de hade förväntat sig. Den tjänsteman som ansvarade för uppgiften ville helt enkelt inte registrera det namnet i akterna utan började istället att komma med invändningar mot föräldraparets val av namn.

"Om ni döper honom till detta, kommer han att få ett svårt liv- sa kontoristen till Dan - han kommer att få problem både i skolan och på arbetet. Ni bör överväga att bara kalla honom så hemma, bland er själva, som om det var ett smeknamn"
Denna misstro behagade dock inte paret, som bestämde sig att insistera och försvara deras val.

Advertisement
Wallpaper Flare - Not the actual photo

Wallpaper Flare - Not the actual photo

Paret anmälde incidenten till de lokala myndigheterna och inledde en juridisk strid som så småningom ledde till framgång: de fick döpa sin lille till "Lucifer" och tillfredsställelsen var stor.

"Vi ville ha ett vackert och starkt namn - förklarade paret - och vi kämpade för att finna ett. Vi är inte religiösa och för oss finns det ingen hänvisning till djävulen, faktum är att Lucifer betyder 'bärare av ljus'! När vi åkte till registreringskontoret var vi glada, och det smärtade mycket att få avslaget - fortsätter paret - vi visste inte vad vi skulle tro, men vi insisterade och som tur var fick vi rätt".

Kort sagt, paret fick som de ville, trots att det hade väckt en lång kör av kontroverser och motstridiga åsikter. Vad tycker du om deras val?

Advertisement