"Mamman till barnet som jag passade kom inte och hämtade honom i tid så jag ringde polisen: var det överdrivet av mig?

av Titti Carlberg

14 Oktober 2022

"Mamman till barnet som jag passade kom inte och hämtade honom i tid så jag ringde polisen: var det överdrivet av mig?
Advertisement

Att välja att anförtro sitt barn till släktingar, vänner eller betrodda bekanta kan ske vid personliga åtaganden, men det är viktigt att man följer vissa riktlinjer och framförallt att man fastställer en bestämd tid för hämtning av barnet. Det är framför allt föräldern som ska klargöra hur mycket tid som behövs för de åtagande den behöver, ange en återkomsttid och respektera den. 

Detta är dock något som inte alltid följs, en person berättar på Reddit att hon var tvungen att ta hand om ett barn långt över de överenskomna gränserna och det slutade med att hon gav mamman en lektion som hon säkert aldrig kommer att glömma.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan berättar om händelsen som fick henne att ta till extrema åtgärder och, senare, att kontakta Reddit-gemenskapen för att få höra webbanvändares åsikt.
"Jag och min pojkvän kom överens, i sista minuten, att ta hand om hans ex-flickväns barn över en natt, hon hade planer sedan en lång tid tillbaka och vi skulle ändå bara vara hemma."

Morgonen efter hade paret dock en brunch bokad klockan 11:00, så de hade sagt till barnets mamma att hon borde hämta sitt barn senast klockan 9. Vilket hon inte gjorde. 
"Hon lovade det när hon lämnade honom, men nästa morgon, klockan 9, dök hon inte upp. Vi ringde henne, men fick inget svar. Vid 10-tiden ringde vi igen och hon svarade med sömnig röst och sa att hon var trött efter kvällen med sina kompisar och att hon inte orkade komma förrän runt 14-tiden för att hämta sitt barn."
De två improviserade barnvakterna påminde henne om att de skulle ut på lunch, men kvinnan svarade bara att de kunde ta med sig barnet.

"Han är bara 2 år, det är inte direkt roligt att ha med sig en pojke i den åldern när man går ut och äter. Min pojkvän avbokade vår reservation och gick med på att ta hand om barnet tills hans ex bestämde sig för att hämta det."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Vid det laget förklarade inläggets författare att hon var fly förbannad och agerade därefter.
"Jag ringde henne och sa att om hon inte dyker upp vid middagstid skulle jag ringa polisen och be dem komma och hämta pojken. Hon bor bara 15 minuters väg från oss, men vi kunde inte gå till henne då hon bor i ett lägenhetskomplex som man måste ha tillgång till för att komma in. Hon förolämpade mig och jag svarade med att hon hade 30 minuter på sig för att komma och hämta pojken."

En timme senare hade kvinnan ännu inte dykt upp, så huvudpersonen i berättelsen gjorde som hon hade sagt: "Jag ringde polisen och sa att jag var barnvakt, och att jag inte visste var föräldrarna var, och att de skulle ha varit och hämtat honom för ett par timmar sedan. Polisen hämtade pojken och tog med sig honom till polisstationen."

Barnets mamma dök upp först vid 15-tiden, hon hade blivit rasande när hon fick reda på vad som hade hänt och åkte iväg till polisstationen.
"Vi visste inte var hon var eller om hon verkligen hade sovit i sitt hem den natten. Dessutom kunde vi inte kontakta barnets pappa eftersom vi inte hade hans kontaktuppgifter. Överdrev jag när jag ringde till polisen?"

Tycker du att hon överdrev eller gjorde hon rätt i att lära den försenade mamman en läxa. 

 

Advertisement