Han bryter sig in i ett hus, stjäl föremål och äter ett mellanmål: tjuven avslöjas av ostspåren

av Titti Carlberg

28 April 2022

Han bryter sig in i ett hus, stjäl föremål och äter ett mellanmål: tjuven avslöjas av ostspåren
Advertisement

Tänk dig att upptäcka att en tjuv har tagit sig in i din bostad, vad skulle vara din första reaktion? Rädsla, obehag, en känsla av hjälplöshet och en brist på trygghet: vi är säkra på att du också skulle uppleva en konstig blandning av alla dessa förnimmelser. Saknaden av föremålen som blivit stulna är ditt minsta problem. Bostaden känns inte längre som en trygg plats, och därför vidtar du alla nödvändiga åtgärder - för att skydda dig själv i framtiden - för att göra det svårare för en angripare.

Den som har haft oturen att uppleva en sådan situation har bara en önskan: att tjuven ska identifieras och straffas för sin handling

Idag ska vi berätta om en ganska speciell tjuv som fångades tack vare sin hunger.

via dailystar

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Ian Masters, en 33-årig engelsk man, har fått just det smeknamnet "den hungriga tjuven". Enligt rekonstruktioner gick mannen till ett hus i Southampton mitt på ljusa dagen, när de boende i huset var ute. Han bröt sig in genom badrumsfönstret och gick in i huset.

Vi vet inte om det var ett planerat inbrott och Ian visste på förhand vad han skulle stjäla. När han letade igenom huset hittade han ett Nintendo Switch, en dator och kontoutdrag från banken. Ian tog allt och gick sedan in i köket.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Enligt polisen hade mannen sönder köksdörren med en tegelsten, som senare katalogiserades som bevis, med hans fingeravtryck. Men det märkliga faktumet kommer nu, i köket: mannen öppnade kylskåpet, kanske för att han var hungrig, och hittade lite ost. Han tog den och åt den, men brydde sig inte om att tvätta händerna efteråt. Så med händerna smutsiga av ost lämnade han spår på köksytorna.

Polisen som byggde upp scenen, identifierade spåren och kopplade dem till tjuven, som greps snabbt: Ian var faktiskt inte okänd hos polisen, som förklarade att "Tjuven är dömd till två års fängelse på Portsmouth Crown Court. Tidigare har han erkänt två inbrott och bedrägeri för falsk identitet".

Advertisement