Mannen klagar över att hans fru försummar sig själv efter att ha fött barn: "hon är inte längre kvinnan jag gifte mig med"

av Titti Carlberg

10 Januari 2022

Mannen klagar över att hans fru försummar sig själv efter att ha fött barn: "hon är inte längre kvinnan jag gifte mig med"
Advertisement

Graviditeten representerar ett speciellt men också ett jobbigt moment för en kvinna: å ena sidan är hon medveten om att hon har ett liv inom sig själv, å andra sidan förändras hennes kropp, och denna förändring är ibland inte så lätt att acceptera. Situationen blir svårare om hon har en person bredvid sig som inte älskar henne villkorslöst och som ägnar för mycket tjat åt hennes fysiska utseende.

En nybliven mamma skrev ett inlägg på ett forum, för att avreagera sig: hennes man, efter sonens födelse, anklagade henne för att försumma sig själv och för att inte längre likna kvinnan som han hade gift sig med, och detta sårade henne enormt.

via Mumsnet

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kvinnan berättar i inlägget att hon och hennes man hade ett stort gräl: en eftermiddag visade han sin besvikelse över hennes förändring. Hon frågade honom vad problemet var, och han svarade att hon inte längre ser ut som kvinnan han gifte sig med. Hon berättar så här:

"Han var på dåligt humör hela eftermiddagen och jag frågade honom om vad som var fel, han vräkte ur sig att han inte förstår vad det är för fel med mig. Han sa att jag har slutat att ta hand om mig själv och att jag inte längre liknar kvinnan han gifte sig med. Han har rätt, det vet jag, och det är det som är det värsta. Jag är tjock, visserligen är mitt hår alltid kammat och rent, men det enda "underhåll" jag tillåter det, är att gå till frisören varannan månad för att klippa topparna. När vi träffades hade jag håret alltid friserat och var alltid sminkad. Nu sminkar jag mig mer sällan och använder bara tonad fuktighetskräm. Jag klär mig snyggt när jag går ut men hemma använder jag bara pyjamas och morgonrock. Han sårade mig djupt och jag vet inte hur jag ska hantera det."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den nyblivna mamman bad om råd, och folk tvivlar inte: problemet är inte hennes utseende, förståeligt mindre välvårdat än det en gång var. Problemet är hennes man, som visar att han inte förstår det svåra ögonblick som kvinnan går igenom - både ur fysisk som psykisk synvinkel - och att han inte älskar villkorslöst den kvinna han gifte sig med. Män borde acceptera och stödja förändringen hos sina kvinnor och inte anklaga dem: mannens ord sårade henne och bedömdes av forumanvändarna som "elaka".

Hur hade du reagerat?

Advertisement