Det regnar sedlar: pengarna faller från lastbilen och bilisterna skyndar sig att plocka dem (+VIDEO) - Curioctopus.se
x
Det regnar sedlar: pengarna faller från…
Kasta inte äggskalen: de är användbara för att lösa dessa 3 problem i köket Vid 30-års ålder vägrar han att lämna sitt föräldrahem och söka arbete: affären slutar i domstol

Det regnar sedlar: pengarna faller från lastbilen och bilisterna skyndar sig att plocka dem (+VIDEO)

27 November 2021 • Av Titti Carlberg
2.856
Advertisement

Hur skulle du reagera om det plötsligt, när du gick på gatan, började regna sedlar, nästan som genom ett mirakel? Det skulle kunna vara som något som hämtats från en film eller en TV-serie: det skulle finnas de som skulle försöka skrapa ihop så många sedlar som möjligt och det skulle finnas de som försöker förstå var sedlarna kommer ifrån. Var och en av skulle antagligen bete sig på olika sätt, men frestelsen att ta en stor bunt sedlar är lika stor för oss alla.

via: Daily Star

På en mycket trafikerad landsväg i Kalifornien, nära Carlsbad, bevittnade bilförare en otrolig händelse: en bepansrad lastbil som tillhörde Federal Deposit Insurance Corporation började tappa sedlar; säckarna med sedlarna som var lastade i lastbilens bakre utrymme hade inte stängts ordentligt och när bakdörren plötsligt flög upp började det regna sedlar och en enorm mängd med dollar täckte plötsligt den hårt trafikerade vägen. Förarna av transportmedlet bevittnade därför denna nästan mirakulösa scen.

Lastbilschauffören försökte till en början att åtgärda det enorma problemet genom att försöka få tillbaka pengarna. Han förstod dock direkt att det inte fanns något att göra: säckarna som hade innehållit sedlarna hade fallit ut på gatan och de bilförare som hade stannat, plockade på sig så mycket de kunde.

Advertisement

Fitnessinfluensern Demi Bagby, som befann sig på motorvägen, spelade in en video som han lade upp på Instagram. Denna surrealistiska video blev snabbt viral: från klippet som togs kan vi se bilförarnas chockade och förvånade reaktioner. Dussintals och dussintals människor, med en drömmande blick, knäböjde på asfalten och försökte få tag på så många sedlar som möjligt.

De kunde dock inte behålla pengarna: även om denna scen såg ut att vara ett mirakel, tillhörde pengarna Federal Deposit Insurance Corporation, och varje person tvingades att lämna tillbaka sedlarna på finansinstitutets olika kontor i metropolen San Diego. Det var säkert ingen som tänkte på att sedlarna, i ivrets hetta, var märkta. Men vem skulle inte ha reagerat på det sättet om det plötsligt började regna sedlar?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack