En 24-årig kille vinner $5,6 miljoner på en lott och vägrar dela pengarna med sin familj

av Titti Carlberg

12 Januari 2022

En 24-årig kille vinner $5,6 miljoner på en lott och vägrar dela pengarna med sin familj
Advertisement

Vad skulle du göra om du vann en stor summa på lotto? Vad är möjligt att göra med 5 miljoner dollar? Det är en förmögenhet som många människor drömmer eller har drömt om: med en sådan vinst är möjligheterna oändliga, och framtiden kommer säkerligen att kännas mer fridfull. Ekonomiska problem upphör att existera och det är möjligt att tillbringa ett bekvämt liv, kanske till och med bidra till att hjälpa andra. Någon kanske skulle skänka en del till välgörenhet, hjälpa personer som har det svårt eller - helt enkelt - erbjuda ekonomiskt stöd till sin familj.

En 24-årig kille berättar sin historia på Reddit.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

En 24-årig kille berättar sin historia på Reddit, han hade vunnit 5,6 miljoner dollar, men sa att han inte hade för avsikt att dela pengarna med sin familj. Han använde istället en stor del av pengarna till att betala skulder och för att betala lånet på sin bostad. Så här förklarar den unge mannen sitt val:

"Min fru och jag är båda två 24 år gamla. Varje månad köper vi en lott för skojs skull. Okej, vi vann högsta vinsten, och om vi bortser från skatten så vann vi cirka 5,6 miljoner dollar. Efter att vi hade betalat alla våra skulder (studielån, bolån och lånet för bilen) hade vi kvar 5 miljoner. Jag antar att ni inte vet om att 70% av de som vinner en hög summa på en lott går i personlig konkurs efter några år. Med tanke på att jag arbetar inom finanssektorn vill jag inte finnas bland de 70% för då skulle jag inte få jobba inom den sektorn längre.

Det vi gjorde var att investera 3 miljoner dollar i en kombination av fonder. Med de återstående 2 miljonerna köpte vi ett lägenhetskomplex värd 5 miljoner dollar som ger en avkastning med liten risk. När jag berättade för min familj trodde jag att deras första reaktion skulle vara väldigt upphetsad och att de skulle respektera vårat ansvarsfulla sätt att hantera vinsten. Men de började direkt att planera en enorm resa som de hoppades att jag skulle betala och de ville dessutom att jag skulle betala alla deras skulder. Jag försökte förklara för dem att 5 miljoner är mycket men inte tillräckligt och sa att jag inte tänker betala för dem, och de blev arga. De sa att jag inte längre är välkommen hem till dem och att jag aldrig mer får prata med dem. Jag tycker att jag har rätt eftersom jag fokuserar på det som är bäst för min fru och mig."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kort sagt, mannen har löst sina ekonomiska problem och har använt det mesta av vinsterna för att göra investeringar som han hoppas ska ge mer pengar i framtiden. Familjen förväntade sig troligen hjälp från honom, men han vägrade. Reddit-användare hävdar att han är för kategorisk och självisk: han borde ha gett en summa till sina föräldrar så att de kunde leva lugnt.

Hur bedömer du hans beteende?

Advertisement