"Jag förväntade mig inte att du skulle få cancer och tappa håret": en bruds ord till sin tärna

av Titti Carlberg

12 Januari 2022

"Jag förväntade mig inte att du skulle få cancer och tappa håret": en bruds ord till sin tärna
Advertisement

Det finns få saker som är värre än att upptäcka att människor som vi bryr oss om faktiskt kan vara okänsliga, respektlösa och utan taktisk känsla mot oss. Och när det händer känner man sig besviken, indignerad och samtidigt förråd, precis som det som hände tjejen som är huvudpersonen i historien som vi ska berätta för er.

Till hennes svåra hälsotillstånd lades tyvärr avgjort olämpliga och elaka iakttagelserna av hennes vän som skulle gifta sig, och för vilken hon hade blivit utvald till hederstärna. Bruden skrädde inte orden då hon förvisso var mer orolig för den estetiska aspekten av situationen än av den mänskliga. Det gick inte att tänka annorlunda när vi läste hennes meddelande och upptäckte att hon, kort sagt, kritiserade tärnan för att hon, på grund av cancer, hade tappat håret.

via Imgur

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Jag förväntade mig inte att du skulle få cancer och tappa håret". Om du tycker att man inte ska uttala eller skriva sådana ord och framförallt inte till en vän, har du rätt och just detta var vad brudtärnan i fråga läste i ett meddelande som skickats till henne av hennes "vän", den blivande bruden. 

Det behövdes dock inte mycket för att denna kvinnas påstående skulle bli viralt på webben och orsaka en märkbar indignation.

Efter att ha fått kännedom om brudtärnans sjukdom, istället för att bli orolig för sin väns hälsa och vara nära henne i denna svåra stund, koncentrerade sig den blivande bruden på hennes håravfall, på grund av den medicinska behandlingen av tumören, och vilken den estetiska effekten skulle bli på hennes bröllop.

Advertisement
Shardayyy Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Shardayyy Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Så hon skrev detta meddelande, och svaret från tärnan - nu före detta vän - lät inte vänta på sig. "Du har rätt - skrev den unga tjejen sarkastisktdet måste ha varit riktigt oväntat för DIG att upptäcka att jag har cancer, det är fruktansvärt egoistiskt av mig och mitt hår!".

Och efter att ha sagt detta tog hon sitt beslut och meddelade den okänsliga bruden, "Jag kommer inte på ditt bröllop, varken som gäst eller som tärna. Uppenbarligen är estetiken i ditt bröllop viktigare för dig, och det faktum att mitt håravfall kan påverka på något sätt bilderna och atmosfären i allmänhet". 

Imgur

Imgur

Det är nästan onödigt att säga att, vid åsynen av detta meddelandeutbyte, försvarades tärnan som hade cancer av webbanvändarna. Bruden definieras som väldigt "egoistisk", och det saknas heller inga krya på dig meddelande till den unga flickan som har drabbats så hårt

Är verkligen den fysiska aspekten viktigare än en väns hälsa?

Advertisement