Hon ger sin svärmor fel nyckel till bostaden: "hon är nyfiken och jag litar inte på henne"

av Titti Carlberg

05 Januari 2022

Hon ger sin svärmor fel nyckel till bostaden: "hon är nyfiken och jag litar inte på henne"
Advertisement

Många personer känner väl till att det inte är så lätt alla gånger att komma överens med alla medlemmar i familjen. Relationer blir ofta komplicerade när dåligt humör, attityder som anses vara påträngande eller helt enkelt karaktärsinkompatibilitet spelar in. De mellan svärmor och svärdotter är kanske de svåraste banden att knyta.

Detta gäller naturligtvis inte för alla familjer, men det finns berättelser och episoder, som den vi ska berätta, som omedelbart bekräftar det. Vad var det som hade hänt? En sak som definitivt inte behagade svärmodern i fråga, som av svärdottern ansågs vara avgjort påträngande, och därför inte förtjänar, enligt henne, att få en "nödkopia" av husnyckeln.

När sanningen efter en lögn kom fram och skapade ett "case", delade svärdottern det på webben. Så här började allt:

via Checkinout2022/reddit

Advertisement
Stocksnap - Not the actual photo

Stocksnap - Not the actual photo

Huvudpersonen i det komplicerade familjedramat är en 34-årig kvinna som har varit gift med en man i cirka ett år och som dock inte har ett bra förhållande till sin svärmor. Efter köpet av ett nytt hus var hans mor ganska insisterande på behovet av att få en kopia av husnycklarna som endast skulle användas i nödfall. En sak som svärdottern inte gillade, med tanke på vissa saker som hade hänt tidigare, och som fick henne att sätta en plan i verket som dock avslöjades ganska snabbt.

"Min svärmor lägger alltid näsan i blöt - börjar svärdotterns inlägg på Reddit där hon berättar hela händelsen - jag sa att hon hade haft nycklarna till vårt förra hem och att hon gick in där två gånger utan att be om tillåtelse".

"Min man tyckte inte att det var något stort problem - fortsatte hon - men jag litar inte på henne. Så jag gav henne fel nyckel och jag sa att det var nyckeln till vårt nya hus

Några dagar senare avslöjades bedrägeriet. Under en middag med vänner och familj, bestämde sig svärmodern för att avslöja sin svärdotter och berättade för alla. Mycket arg, var hon huvudpersonen i en scen, där hon anklagade svärdottern för att ha gett henne en nyckel som i själva verket inte låste upp ytterdörren i det nya huset.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Jag frågade henne hur hon visste det - fortsatte 34-åringen - och hon svarade att hon några dagar tidigare kom hit när vi inte var hemma. Jag påminde henne om att hon hade lovat att använda nyckeln bara i nödfall". Diskussionen pågick ett tag, enligt svärdottern, som också fick motta hård kritik av sin man för att hon hade lurat svärmodern.

Det var då som svärdottern bestämde sig för att fråga webbanvänarna om deras åsikt och skrev sitt inlägg på Reddit. Efter att ha läst det var det många som uttryckte sig klart och tydligt: svärdottern hade gjort rätt att göra på det sättet, med tanke på hur svärmodern hade betett sig tidigare och hennes elaka attityd. 

"Du gjorde rätt i att ta tag i problemet innan det blev för sent", var en av kommentarerna; "varför är din man arg på dig? Han borde vara arg på sin mamma", skrev en annan person.

Vad tycker du? Hur ska man bete sig i dessa fall?

Advertisement