I England finns en gata så hemsökt av spöken att för att bo där måste man skriva på ett kontrakt

av Titti Carlberg

05 April 2022

I England finns en gata så hemsökt av spöken att för att bo där måste man skriva på ett kontrakt
Advertisement

Tror du på spöken? Om svaret är ja, ska du veta att det finns ett ställe du aldrig bör passera. Vi pratar inte om ett gammalt spökslott, en obebodd villa eller en övergiven stad, utan en mycket normal och till synes ofarlig engelsk stad.

Det stämmer: den här gatan som ligger i utkanten av Bolton, inte långt från Manchester, har ett ganska speciellt rekord. Faktum är att det av många anses vara den mest hemsökta vägen i England, och anledningarna är inte alls svåra att förstå. För att bättre förstå hur den här gatan är full av "spöken" och paranormala aktiviteter, ska du veta att, för att få flytta in i ett hus där måste du skriva under en frigörelse! Är du redo att upptäcka den lite närmare?

via Mirror

Advertisement
Google Maps - Street View

Google Maps - Street View

Enligt berättelserna som cirkulerar om denna plats är det bäst för många att undvika Wingates Grove, den mest hemsökta gatan i England. En ande, inte identifierad, skulle ha levt på den här gatan i utkanten av Bolton i många år nu, till den grad att det, för att möta den, inte har saknats exorcism och ingripanden från myndigheter och experter i ämnet.

Märkliga episoder och händelser började i början av nittiotalet. Sedan dess, med olika tidsintervaller, har många människor levt i ganska oroande situationer. Från en "liten man" som ett lokalt barn från en lokal familj påstås ha pratat med till en "oljig" substans som skulle komma ner från väggarna i hans rum, passerande genom en misstänkt stank av svavel, började ryktena och berättelserna om Wingates Grove följa varandra.

Huset i fråga, år 1999, var till och med föremål för en exorcism, utövad av en representant för den lokala kyrkan. Sedan det ögonblicket verkar de paranormala episoderna ha drabbats av ett bakslag, som dock inte var definitivt.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

En tid senare började faktiskt en annan familj registrera konstiga och paranormala händelser i sitt hem. En tjej som bodde där, Laura, säger att hon aldrig kände sig bekväm inom husets väggar. "Jag hade en dålig känsla - berättar hon - jag kände att det fanns något därinne och jag kände att jag invaderade hans utrymme". Sedan bekräftade en rad händelser, lika skrämmande som oförklariga, dessa känslor. Föremål som ramlade, broderns konstiga beteende och en oljig substans som liknade den som hittades i det andra huset: allt verkade syfta på "närvaron" som svävade på gatan.

Ingen person som familjen ringde upp kunde förklara eller lösa de konstiga händelserna, och kunde inte heller till fullo förstå vad som hände. Som ett resultat har Wingates Groves rykte fortsatt att försämras under åren. Även de som har flyttat dit senare har fått mycket speciella varningarCarol Walton, som nu bor i Lauras hus, fick beskedet att inte bo där med små barn, därför blev hon tvungen att skriva under det speciella kontraktet. "Än så länge har vi inte haft några problem - sa Walton - det är väldigt lugnt".

Har Wingates Grove-anden flyttat? Eller väntar han på det rätta tillfället att dyka upp vid ett oväntat tillfälle hos någon ovetandes familj? Det vet vi inte men under tiden kan vi inte låta bli att fascineras - och till och med förvånas - av historien om denna "lugna" förortsgata!

Advertisement