De kritiserar henne för att hon sätter sig på en reserverad plats: "Hon såg inte ut att vara gravid i åttonde månaden

av sofia

04 April 2022

De kritiserar henne för att hon sätter sig på en reserverad plats: "Hon såg inte ut att vara gravid i åttonde månaden
Advertisement

Ibland sker det saker i vår omgivning som får oss att tänka att många borde tänka efter lite mer innan de lägger sig i saker eller, som i det här fallet, kritisera dem. Risken att stöta på elaka människor eller bli utsatt för kränkande kommentarer vilar alltid runt hörnet och av den anledningen, även om du tror att du har rätt, är det alltid bra att fundera noga innan du öppnar munnen.

En "läxa" som passagerarna på spårvagnen som den unga mamman som delade sin historia på TikTok befann sig på också borde lära sig. I den åttonde graviditetsmånaden "vågade" kvinnan sätta sig på en plats reserverad för funktionshindrade eller gravida kvinnor i kollektivtrafiken, men hon trodde aldrig att denna enkla gest skulle leda till att hon utsattes för kollektiv förnedring. Människorna runt omkring henne verkade ha en hel del att säga om saken. Anledningen? Det handlade helt enkelt om hennes utseende. Låt oss kika på vad som hände.

via The Sun

Advertisement
the.harris.familyy/TikTok

the.harris.familyy/TikTok

"Jag såg inte tillräckligt gravid ut", säger Allanah Harris när hon berättar om den jobbiga händelsen på sitt TikTok-konto. "Jag blev bokstavligen utslängd från sittplatsen som var reserverad för gravida kvinnor, trots att jag var gravid." Är detta verkligen möjligt? Tydligen ja, och eftersom hennes mage inte var särskilt synlig jämfört med andra kvinnors under hennes graviditet, beslutade de andra passagerarna på spårvagnen att de hade rätt att skälla på henne.

"Jag befann mig på spårvagnen och min rygg gjorde mycket ont - berättar Allanah - det fanns inga platser, alla stod upp, förutom ett par lediga platser i området reserverat för funktionshindrade och gravida kvinnor".

"Så jag bestämde mig för att sätta mig ner - fortsatte den unga mamman - och när jag gjorde det såg jag mer än en person blänga på mig, tills jag blev tillsagd att resa mig från den stolen. Jag gjorde det men min partner uppmanade mig att sitta kvar, just för att jag, trots att det inte syntes, var gravid”. Även om en sådan situation redan kan vara jobbig i sig, blev det värre när några passagerare började fälla sarkastiska och minst sagt obehagliga kommentarer om att hennes mage inte var synlig.

Advertisement
Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

Kort sagt tyckte kvinnan att hon hade rätt att använda den sittplatsen, men de andra passagerarna var inte alls överens, vilket gjorde att hon kände sig skyldig på något sätt. Efter att ha delat videon på TikTok fick Harris berättelse många kommentarer och reaktioner. De flesta människor har ställt sig på hennes sida och med bitterhet sagt att många människor borde begränsa sig i kommentarerna, speciellt när de inte vet vad de pratar om.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement