Obegränsad och betald semester: detta företag vill främja de anställdas välbefinnande

av Titti Carlberg

28 April 2022

Obegränsad och betald semester: detta företag vill främja de anställdas välbefinnande
Advertisement

Anställdas välbefinnande bör vara en prioritet i varje företag. Att arbeta i en lugn miljö, och där medarbetarna blir bra behandlade och respekterade, är ett privilegium som idag - tyvärr - är förbehållet ett fåtal.

Det är därför som företagspolicyn hos Bitpanda snabbt har blivit ett föredöme, framförallt inom området fysiskt och känslomässigt välbefinnande. Men innan vi berättar om de beslut som har tagits av högsta ledningen, låt oss kort presentera företaget.

via Millionaire

Advertisement
Bitpanda

Bitpanda

Bitpanda är ett österrikiskt företag som är baserat i Wien, det sysslar med handel och utbyte av kryptovalutor, och grundades år 2014 av 3 killar: Eric Demuth, Paul Klanschek och Christian Trummer.

År 2021 uppgick företagets kapital till 4 miljoner dollar och nästan 500 anställda men det har ökat avsevärt i nuläget.

Som du säkert kan föreställa dig innebär det att vara grundare av ett så stort företag att ha mycket ansvar, och Eric, Paul och Christian har beslutat att implementera en välmåendeplan för företaget. Målet är att erbjuda mer flexibilitet och frihet till de anställda. Oavsett deras roll och ansvarsnivå erbjuder Bitpanda sina anställda obegränsad och fullt betald semester.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Förutom obegränsad semester vill Bitpanda också erbjuda frihet att hantera arbetstiden. Medarbetarna kan ta pauser eller ledigt för att lösa eventuella vardagliga åtaganden. Flexibiliteten för Bitpanda innebär också att kunna arbeta när som helst och var som helst: alla anställda erbjuds möjligheten att arbeta var som helst under 60 dagar om året och se till att 80% av arbetstiden görs samtidigt med de andra i teamet. Ledningen har dessutom visat stort intresse för nyblivna föräldrar: de garanterar 20 veckor full betald ledighet till både mammor och pappor.

Eric Demuth, medgrundare av Bitpanda säger: "Jag vill att Bitpanda ska vara platsen där våra anställda kan växa och hålla jämna steg med en av de mest utmanande och snabbväxande industrierna. Med vår nya flexibilitetsmetod vill vi vara säkra på att alla har möjligheten att ta en paus efter väldigt hektiska perioder och möjligheten att ge det bästa av sig själv". 

Advertisement