De manipulerar bensinpumparna för att lyckas tanka för väldigt låga priser: arresterade

av sofia

28 Mars 2022

De manipulerar bensinpumparna för att lyckas tanka för väldigt låga priser: arresterade
Advertisement

Stigande bränslepriser är en verklighet som många människor runt om i världen har tvingats hantera. Det är inte lätt att balansera utgifterna och få pengarna att gå ihop när alla de mest nödvändiga varorna runt omkring oss genomgår kraftiga prishöjningar. Hur gör man då om man verkligen är tvungen att förflytta sig hemifrån?

Det finns de som hittar alternativa lösningar, de som bestämmer sig för att planera och minimera sina resor och de som istället, som i fallet med de fyra män som är huvudpersoner i historien vi nu ska berätta, bestämmer sig för att ta till drastiska metoder. Det är chockerande att passera framför bensinstationerna och se priserna öka dag för dag: många människor önskar att de bara på något magiskt sätt skulle kunna få priserna att sjunka och skulle vilja kunna tanka med mer sinnesro. De här männen bestämde sig för att rent praktiskt få detta att ske och sänkte personligen priserna för bränslet på bensinstationerna. En handling som i slutändan kostade dem mycket dyrt.

via New York Post

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Nyheten kommer från Florida, där de fyra huvudpersonerna verkligen har tagit knepen för att komma undan bränslepriserna till en helt ny nivå. Yordian Diaz-Benitez, Marlon Rosel-Rodriguez, Yulier Garcia-Martinez och Rogelio Llarena agerade illegalt och installerade ett system i bensinautomaterna som skulle göra det möjligt för dem att sänka bränslepriserna avsevärt.

Senare, enligt vad som kommit fram utnyttjade de de reducerade priserna så mycket som möjligt för att fylla sina fordon och reservtankar på ett mycket bekvämt sätt. Så medan det för alla att tanka innebar att spendera mer och mer pengar, var ökningen för dessa fyra personer en möjlighet att fylla bensintankarna till riktiga fyndpriser.

Advertisement
Ck1media/Wikimedia - Not the actual photo

Ck1media/Wikimedia - Not the actual photo

Dessa två bensinmacker i Florida lyckades verkligen lura sina kunder, i orterna Lakeland och Lutz. De fyra lyckades manipulera automaterna på distans, till sin egen fördel. Det dröjde dock inte länge innan de blev upptäckta. Polisen har faktiskt identifierat brottslingarna och gripit dem för att ha "hackat" bensinpumparna.

Ned Browman, president för Florida Department of Agriculture, talade om "kriminella handlingar", med hänvisning till vad som hände, och tillade att sådana handlingar inte kommer att tolereras, trots de kraftiga prisökningarna. Med tanke på situationen sa myndigheterna också att liknande fall kanske inte är isolerade alls och att många andra människor skulle kunna komma med liknande påhitt - även med sällsynta system - för att klara av prisökningarna.

Advertisement