Han lämnar bilen hemma och tar sig till jobbet på hästryggen: en killes idé mot dyra bränslen

av Titti Carlberg

20 Mars 2022

Han lämnar bilen hemma och tar sig till jobbet på hästryggen: en killes idé mot dyra bränslen
Advertisement

När en situation blir särskilt komplicerad bestämmer sig många för att använda fantasin och kreativiteten, och visar upp lösningar som får en att både le och reflektera. Den franska killen vi ska prata om vet säker något om det, han bestämde sig för att möta ökningen av bränsle på ett sätt som verkar komma från det förflutna...

Annat än en bil och dyra förnödenheter från bensinstationen: för att ta sig till jobbet, hoppar denne unge man upp i sadeln på sin Eole, ett sto som har blivit hans transportmedel, ekologiskt och ekonomiskt! Låt oss se lite närmare.

via France 3

Advertisement

Louis Geneix/Facebook

Det är inte så uppenbart - i alla fall nästan aldrig - att en ökning av kostnaderna för väsentliga varor också motsvarar en ökning av lönerna hos arbetare. Lönerna förblir desamma, men allt kostar mer, och det är då som det blir riktigt tufft för många. 

Louis Geneix, en ung fransk servitör som bor i Haute-Loire, är väl medveten om det. På grund av sitt schema tvingas han göra flera turer om dagen i sin dieselbil, men nu när priset vid pumpen har skjutit i höjden, har han insett att hans ekonomiska situation skulle bli lidande.

Advertisement
Louis Geneix/Facebook

Louis Geneix/Facebook

Så han bestämde sig: han parkerade sin bil och nådde restaurangen där han arbetar, på ett sätt som att definiera alternativt och ovanligt, skulle vara en underdrift: på hästryggen

Det stämmer: kanske i ett avlägset förflutet, hade det inte alls varit konstigt att se en sådan scen, men Louis har bestämt sig för att aktualisera den, med utmärkt resultat.

Med hjälp av sitt sto Eole, 7 år, och uppenbarligen sin passion för ridning, gjorde han några uträkningar och började rida för att ta sig till jobbet. Enligt vad den unge mannen rapporterat är djuret van vid utflykter, och därför även van vid bilar runt henne. Av den anledningen är det inga problem att ta sig de 15 km som skiljer hans hem till restaurangen.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Det tar mig mindre än en timme att komma fram - berättar den unge mannen - om det är dimmigt sätter jag på ett gult reflextäcke på Eole och ett fosforescerande band i hennes svans. När jag har dagpass går det bra, men när jag har kvällspass är jag rädd att rida vilse så då tar jag bilen".

När han väl kommer till restaurangen, mitt bland bilisters och kollegors förvånade och nyfikna blickar, lämnar Louis sitt sto på en säker plats och ser till att hon har tillräckligt med mat och vatten.

Den här killens idé har blivit viral på nätet, och han hoppas verkligen att den kommer att inspirera människor att hitta alternativa lösningar på verkliga och vardagliga problem.

Vad tycker du? Genialiskt och sympatiskt, eller hur?

Advertisement