Han har tagit in på över 30 hotell under 7 månader och tagit springnota från alla: bedragaren är nu gripen

av Titti Carlberg

27 Mars 2022

Han har tagit in på över 30 hotell under 7 månader och tagit springnota från alla: bedragaren är nu gripen
Advertisement

Även väl genomtänkta och planerade bedrägerier varar inte för evigt: förr eller senare, avslöjas felaktiga beteenden, särskilt om de har pågått under en längre tid. De som tror att de kan komma undan och i viss mån förbli ostraffade för sina bedrägerier får betala priset för dem.

Precis som en man i Italien som minst sagt överdrev, han tog in på olika hotell utan att någonsin betala. Ett faktum som verkligen är otroligt men som oundvikligen slutade med att poliserna upptäckte brottet.

via Milano Today

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Det stämmer: en femtioårig man övernattade på 35 olika hotell i norra Italien under en period på sju månader, och gick därifrån innan det var dags att betala.

Hans tillvägagångssätt var följande: vid kontakt med hotellet skrev bedragaren i mailet att han var företagsledare. Därefter angav han att han ville stanna i 10 eller 15 dagar med betalning vid utcheckning. Efter ankomsten njöt han av sin vistelse, inklusive rum och måltider som serverades varje dag och lämnade sedan hotellet två eller tre dagar före det avtalade avresedatumet utan att låta sig ses.

För att nå strukturerna använde sig mannen av järnvägen, och samlade på sig ett högt antal böter, som han naturligtvis inte betalade.

Sammantaget åt och sov han gratis i 110 dagar i följd på 35 olika hotell i sex olika städer.

Till slut greps dock femtioåringen av karabinieri.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hur kan det komma sig att han inte blev stoppad tidigare? Han använde sig av falska identitetskort. Mannen skaffade en fotokopia av någon annans id-handlingar och klistrade in sitt eget foto på det, han lurade även många religiösa samfund som erbjöd honom kost och logi.

Bland de olagligheter som mannen begått finns också en episod som ägde rum 2015: under en väns födelsedagsfest, han hällde narkotika i vännens drink för att kunna stjäla hans plånbok med kontanter. Det brottet utfördes med hjälp av en annan person, en kvinna.

Mannen hade varit efterlyst i över tre år och dömdes till fem års fängelse för rån, falsk identitet och bedrägeri. När han greps gjorde han inte motstånd och erkände sig skyldig direkt.

Han eskorterades till fängelset av karabinieri där han avtjänar sitt straff.

Advertisement