Han kommer hem från jobbet och väcker sin fru mitt i natten: "Du måste värma min mat!"

av sofia

29 Mars 2022

Han kommer hem från jobbet och väcker sin fru mitt i natten: "Du måste värma min mat!"
Advertisement

Vissa saker som händer inom familjen, kan ibland få oss att se saker i ett nytt och annorlunda ljus, även människor som vi trodde att vi kände väl sedan lång tid tillbaka. Även om det verkar lite överdrivet så stämmer det faktiskt och historier som den vi ska berätta nu visar oss att även inom ett förhållande kan man inte alltid ta saker för givet.

En upprörd och besviken kvinna som bestämde sig för att dela en händelse på Reddit med resten av världen som ägde rum i hennes hem med hennes man, fick verkligen lära sig detta. Hennes mans beteende var något som hon bara inte kunde acceptera, en man som uppenbarligen var övertygad om att hans hustru var ansvarig för allt hushållsarbete och hade vissa plikter gentemot honom, som att han tog henne för givet och att vissa saker var hennes skyldighet. På grund av denna övertygelse var han ofta ganska respektlös, trots att kvinnan hade uppoffrat sig för honom. Låt oss kika på vad som hände.

via Reddit

Rubbermaid Products/Flickr - Not the actual photo

Rubbermaid Products/Flickr - Not the actual photo

"Min man är ambulansförare, jobbar på speciella tider och kommer ofta hem utan förvarning." Så börjar historien om en kvinna känd på Reddit under namnet @ throwawaySarah7, som först och främst ville beskriva sin familj och förklara hur det fungerar i hennes hem. "Han förväntar sig att middagen eller lunchen alltid ska vara redo när han kommer hem, oavsett om jag sover eller har saker jag måste göra med vår son. Det är utmattande, men jag gör det ändå för jag vet hur svårt hans jobb är."

Bortsett från tungt arbete finns det gränser som, i ett par och inom ett förhållande såsom ett äktenskap, alltid bör respekteras. I det här fallet har de dock överskridits. "Min mamma - fortsatte kvinnan - föreslog att jag skulle laga mat i förväg så att min man bara behöver värma upp den när han kommer hem. Det verkade som en bra idé och jag ägnade två dagar åt att laga mat och sedan lägga allt i kylen. Min man tyckte att det var okej och jag kände mig lättad."

Synd bara att historien, trots en första stunds lugn, sedan tog en helt annan vändning, och absolut inte en trevlig sådan för hustrun. "I går kväll kom han hem sent - fortsätter kvinnans berättelse - jag sov efter att ha lagt barnet. Jag vaknar av att han ropar på mig skrikande från vardagsrummet. Jag frågar honom vad som har hänt och han svarar att han är hungrig och vill ha middag. Jag säger att den står i kylen och att han måste värma upp den och att han inte borde ha väckt mig, men han insisterar på att jag borde ha värmt upp den åt honom."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En minst sagt överdriven och orättvis reaktion från mannen som insisterade på att när han arbetade långa och utmattande pass, var det orimligt att han hemma också skulle behöva värma upp sin middag. "Du är redan här och du kan göra det åt mig", sa han till sin fru och vid det laget förvandlades diskussionen till ett bråk. Som om det inte vore nog sa kvinnan att en timme senare "började han skrika på mig igen och sa att jag, genom att inte värma upp hans middag, nästan fick honom att svimma av hunger".

Det tjänade ingenting till att hans fru svarade och insisterade på hur absurt hans beteende hade varit och det faktum att han mycket väl kunde ha värmt upp sina måltider själv. Mannen anklagade henne för att vara "ansvarig" för hans hunger och bråket fortsatte ett tag till. Det var då som kvinnan bestämde sig för att berätta allt på Reddit och bad användarna om en åsikt. "Gjorde jag verkligen fel i att inte värma upp hans middag?" var hennes fråga, som många användare tydligt har svarat nej på.

"Du måste lämna honom, han har ingen respekt för dig" skrev en användare; "du är hans fru, inte hans piga" var en annan kommentar; "Han har betett sig oacceptabelt, visar ingen hänsyn för dig och är totalt självisk", lyder en annan kommentar som lagts upp under berättelsen på Reddit. Kort sagt: en historia som har gett upphov till en hel del kontrovers och som tyvärr säger en hel del om attityden hos vissa människor.

Vad tycker du? Hur skulle du ha reagerat om du varit i hans frus ställe?

Advertisement