Grannen "mobbar" honom för en parkeringsplats, men hans lojala korpar hämnas för honom

av Titti Carlberg

25 Mars 2022

Grannen "mobbar" honom för en parkeringsplats, men hans lojala korpar hämnas för honom
Advertisement

Detta är inte första gången som vi berättar avsnitt som handlar om väldigt speciella och intelligenta fåglar: kråkan. Dessa djur är välkända för sina otroligt mentala förmågor, egenskaper som gör dem intuitiva, kapabla att föra komplexa resonemang och till och med känna sympati och antipati mot människan, med tillgivenhet eller agg.

Och ibland, som i det här avsnittet, lyckas de verkligen att lämna oss mållösa. Handlingar som ingen skulle kunna förvänta sig av "enkla" fåglar, men som är 100% verkliga och studerade, i det här fallet för att hjälpa en människa som var i trubbel på grund av en elak granne. Kråkorna ingrep, och budskapet var tydligt: det är bäst att behandla dem och deras vänner bra. 

via Reddit

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Vad hände? Det ska vi genast berätta.

I ett inlägg på Reddit, i gruppen Petty Revenge, gjorde användaren @tempthethrowaway det känt för alla om sin svåra relation med grannarna. "När vi flyttade in i vår nya lägenhet - läser man - började våra grannar genast att behandla oss illa. Anledningen? Jag hade parkerat på handikappsplatsen, eftersom jag är rörelsehindrad. Problemet är att min granne, ibland, parkerar sin bil där illegalt".

"Jag som använder platsen på ett legitimt sätt - fortsatte användaren - gillar det naturligtvis inte. Så jag började lämna aggressiva och hotfulla meddelanden till honom, han svatade med att anmäla oss för höga ljud sent på kvällen, som definitivt är lögn. Vi är ett väldigt tyst och lugnt par - fortsätter inlägget - och vi föredrar att inte störa folk". Nödvändiga åtgärder behövdes alltså.

Advertisement
Felip1/Flickr - Not the actual photo

Felip1/Flickr - Not the actual photo

Författaren till inlägget berättar att det inte råder någon brist på kråkor runt bostadsområdet. "Jag har alltid gillat dem och därför bestämde jag mig för att göra mig vän med dem - skriver han - jag matar dem och de litar på mig, men våra grannar avskyr dem. De skriker på dem, jagar bort dem, och därför gillar kråkorna dem inte. En dag anklagade grannen mig och min fru för att ha ristat och skadat hans bil, och han sa att han skulle montera en kamera som skulle fånga oss om vi gjorde om det".

Den mobbade mannen och hans fru bestämde sig för att ta reda på vem som hade orsakat skadorna på grannens bil. De kikade ut genom fönstret, i riktning mot grannens bil, och såg vem det var som orsakade skadorna på bilen. Otroligt nog var det de lojala kråkorna som mellan en måltid och en annan, inte missade ett tillfälle att plocka upp småstenar som de släppte ner på bilen och skadade den, dag efter dag.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"De tog hämnd för mig" hävdar författaren till inlägget och genom att känna till dessa fåglar, kan man inte säga att han har fel. Förutom att de är intelligenta, är kråkor också tillgivna och kan knyta an till människor precis som om de vore husdjur. Det säger sig självt att om någon gör "deras" människor arga, blir de en fiende. Och så var det i det här fallet: medvetna om vad som hände, agerade de för att skapa rättvisa. Det är bäst att låta bli att provocera dem!

Otrologt, eller hur?

Advertisement