Hon hittar sin svärmor snokandes i sovrummet och ger henne en lektion: "Gick jag för långt?"

av Titti Carlberg

28 Mars 2022

Hon hittar sin svärmor snokandes i sovrummet och ger henne en lektion: "Gick jag för långt?"
Advertisement

Familjerelationer kan ibland vara komplicerade och det är inte lätt att hitta en rätt balans: om du kan välja att distansera dig från vänner och bekanta, med familjemedlemmar är det inte så lätt. Det är framförallt en fråga om förhållandet mellan svärmor och sonhustru, som i de mer lyckliga fallen har en utmärkt relation baserad på ömsesidig respekt, i andra finns det en sorts fientlighet och det händer att fruar klagar till sina män över svärmödrarnas påträngande sätt.

En kvinna, för att motverka sin svärmors irriterande attityd, tog till en list som dock skapade många problem.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan, enligt Redditanvändaren, har den dåliga vanan att gå in i sovrummet hemma hos sin son och hans fru, varje gång hon är där.

Hustrun berättar hur hon upptäckte det: "Av någon konstig anledning vill min svärmor alltid gå in i vårt sovrum när hon kommer och hälsar på oss. En gång följde jag efter henne när hon gick upp på övervåningen (jag skulle hämta en sak till min son i hans rum). Hon hörde mig inte och jag fångade henne på bar gärning medan hon rotade runt bland mina personliga saker på mitt nattduksbord."

Svärdottern bad om en förklaring men svärmodern nekade till att hon hade snokat, och sa att hon hade använt det badrummet eftersom hon inte hittade det andra, vilket är osannolikt, eftersom för att nå sovrummet går man förbi det badrummet.

Så sonhustrun beslöt sig för att sätta ett lås på sovrumsdörren, men trots det insisterar svärmodern på att vilja "använda deras badrum".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Situationen nådde sin kulmen med anledning av semestern: "Vi väntade på mina svärföräldrar som skulle äta middag hos oss och innan de kom letade jag efter nycklarna till sovrumsdörren. Vi hade inte använt dem på länge eftersom jag bara stänger dörren när hon kommer. Min man sa att det inte var nödvändigt att låsa dörren för hans mor skulle inte försöka gå in i rummet, men jag insisterade för jag vet att hon gillar att rota."

Jag hade ju faktiskt redan avslöjat henne en gång: jag hade täckt handtaget små glitter för att på så sätt se om hon hade rört vid det, men min man låtsades inte se att hennes hand var full av glitter. Så den gången gick hon för långt.

"Jag täckte hela handtaget med glitter, jag fyllde även en liten ask med glitter som jag satte ovanpå sovrumsdörren innan mina svärföräldrar kom. Om hon skulle öppna dörren skulle asken med glitter ramla över henne.

När svärföräldrarna kom bad mannen dem specifikt att inte gå upp på övervåningen, och visade sin mor badrummet på nedervåningen.

"Gissa vem som gick på toaletten och fick handen och håret fullt av glitter? Hon tappade helt kontrollen och började skrika på mig, jag skrek tillbaka och nu säger min man att jag gick för långt. Överdrev jag?"

Trots att hon ville lära sin svärmor en läxa undrar kvinnan om det var fel av henne att agera på det sättet.

Vad tycker du? Gjorde hon rätt eller inte?

Advertisement