"Han behöver en mamma inte en fru": en kvinna lämnar sin sjuka man till svärmodern

av Titti Carlberg

22 Mars 2022

"Han behöver en mamma inte en fru": en kvinna lämnar sin sjuka man till svärmodern
Advertisement

Vi behöver alla uppmärksamhet när vi är sjuka. Vid sjukdom, när vi är gifta - eller i ett parförhållande - förlitar vi oss på den andra personen, även för att utföra de enklaste handlingarna. En kvinna, trots att hon hade svurit på sin bröllopsdag, att stanna hos sin man "i hälsa och i sjukdom", berättade på Reddit att gränsen var nådd. Hennes influensasjuka man ställde absurda krav, vilket ledde henne att fatta ett "extremt" beslut.

via reddit

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan berättar i inlägget om hennes man "Han insjuknade i influensa för två dagar sedan och även om jag matade honom varje dag, gav honom mediciner varje dag så ringde han mig upprepande gånger när jag var på jobbet och bad mig åka hem för att värma soppa eller reglera värmen i sovrummet". Kvinnan säger också att detta inte är ett isolerat fall: hennes man, när han blir sjuk, behöver kontinuerlig hjälp, till och med när han har en enkel influensa. 

Hon har försökt att prata med honom men han svarar att det är hennes skyldighet att hålla honom sällskap när han är sjuk. Men nu har det gått så långt att hon har fått problem på sitt jobb för att han ringer upprepande och kräver hennes närvaro hemma.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den utmattade kvinnan bestämde sig för att ignorera hans telefonsamtal medan hon var på jobbet, eftersom han bara kom med larviga förfrågningar. Vad som sedan hände gjorde henne dock upprörd: hon fick ett samtal från sin svärmor: "Hon ringde och skällde ut mig, sa att jag var en hemsk person för att jag inte lämnade mitt jobb och gick hem för att se vad min sjuka man behövde. Jag berättade för henne om allt vad jag gjorde för honom, men hon gav sig inte utan sa att det var fel av mig att inte finnas där för min man". 

Kvinnan, rasande över sin svärmors ord och makens attityd, återvände hem, sa åt sin sjuka man att sätta sig i bilen och körde honom till hans mamma. Kvinnan sa till svärmodern att "din sjuka son behöver en mamma, inte en fru" och sa åt svärmodern att ta hand om honom. 

Gjorde hon rätt i att bete sig så eller skulle hon ha varit mer tålmodig och förstående?

Advertisement