Han spenderar nästan 30.000€ på skönhetsoperationer för att få det perfekta "sociala filtret"

av Titti Carlberg

12 Mars 2022

Han spenderar nästan 30.000€ på skönhetsoperationer för att få det perfekta "sociala filtret"
Advertisement

Det är ingen självklar sak att komma överens med sitt utseende. Tvärtom, för många människor representerar detta ett verkligt problem, ett som kräver drastiska lösningar som är så synliga och definitiva som möjligt. Killen som vi ska berätta om bevisar det: den här unge mannen är så beslutsam att jaga den perfekta looken att det slutade med att han spenderade 30.000 euro på kosmetisk kirurgi.

Inte bara för att förändra sitt utseende, utan för att bli identisk, på alla sätt och vis, med de perfekta bilderna - och på sätt och vis de stereotyper - som cirkulerar på sociala medier, som skapas tack vare användningen av fotografiska filter. Efter ett års hårt jobb, upptäckte han den enorma påverkan de modellerna har på honom, så han bestämde sig för att dela sin historia, mycket också för att öka medvetenheten hos andra personer. Låt oss ta en titt.

via News in 25 Entertainment

#10yearschallenge or as I like to call it… bulldog to husky!

Pubblicato da Dale Cullen su Giovedì 30 dicembre 2021

Föreställ dig hur mycket saker du skulle kunna göra med 30.000 euro: för Dale Saint Cullen, 28, var det beloppet helt avsett för estetisk kirurgi. Resor besök, operationer och retuschering: under fem års tid var detta en konstant för den här killen, som har bestämt sig för att satsa på den perfekta "sociala" looken.

Det Dale är inblandad i, som han själv erkänner, är en ond cirkel, dominerad av ett enda mål: att framstå på ett så perfekt sätt som möjligt. Inspirerad av foton och fotografiska filter reser han till olika länder och ber specialister att få honom att, till varje pris, se ut som sina modeller.

Advertisement

almost five years since I had my first plastic surgery procedure abroad and I’m so thankful I took the plunge and did...

Pubblicato da Dale Cullen su Sabato 30 ottobre 2021

Haka, tänder, käke, näsa: ett element i taget, Dale Saint Cullen vill förvandla allt för att uppnå det perfekta utseendet. Och efter att ha spenderat mycket pengar, energi och tid har hans utseende faktiskt förändrats, även om den unge mannen inte skulle vilja göra om den resan. Ur en psykologisk synvinkel säger han att han faktiskt är ganska missnöjd och av den anledningen skickar han ett starkt budskap.

"Sociala medier har hjärntvättat mig - erkänner han - jag eftersträvade ett utseende som är en falsk verklighet. Jag visade kirurgerna retuscherade foton från Instagram hur jag ville se ut, det har tagit en lång tid för mig att förstå att det inte är så som man blir lycklig. Dessa människor - lägger han till - ser perfekta ut, men det är bara en falsk bild. Allt detta kan vara riktigt bedrövligt för unga människor".

"Före sociala medier - fortsätter Dale - hade jag inga problem med självkänslan. Men sedan dess uppkomst tänker jag bara på estetiska operationer som om det är en ny trend och jag hinner inte med alla nya förändringar som visas. Det är helt galet att jag har gjort allt för att uppnå det perfekta utseendet på grund av sociala medier".

Ett stakt uttalande som får oss att reflektera över hur mycket, idag, estetik räknas mer än många andra saker, som är mycket viktigare. Att uppnå det perfekta utseendet, enligt Dale, är omöjligt. Det finns faktiskt risk att nå den bittra medvetenheten som kännetecknar hans reflektioner. "Jag vill verkligen visa andra unga människor att det inte är möjligt att eftersträva dessa mål och att de kan få dig att må sämre än tidigare - säger Dale - nu måste jag jobba med mig själv och på min självkänsla, utan att tänka på hur andra ser på mig".

Vad tycker du om hans historia?

Advertisement