Hon låter göra hål i dotterns öron utan makens medgivande: "Nu litar han inte längre på mig"

av Titti Carlberg

07 Mars 2022

Hon låter göra hål i dotterns öron utan makens medgivande: "Nu litar han inte längre på mig"
Advertisement

Att bli förälder är en unik och underbar upplevelse, om än komplicerad: ankomsten av ett barn sätter alla par på prov, även de mest stabila och balanserade, eftersom de ibland inte är överens om hur man ska bete sig. Barn behöver konsekventa riktlinjer och mammor och pappor har inte alltid samma idéer om sin uppväxt och skötsel. Detta kan skapa förvirring, konflikter och missförstånd mellan dem, och ibland glömmer en av dem, mer eller mindre medvetet, det faktum att varje beslut ska tas tillsammans. Båda föräldrarna ska vara överens och ingen av dem ska ta beslut utan att rådgöra med den andra.

En kvinna berättade på plattformen Reddit att hon bestämde sig för att låta göra hål i dotterns öron, utan att först ha sin mans medgivande.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Framför makens reaktion, ifrågasatte berättelsens huvudperson sitt eget beteende genom att fråga användarnas åsikt och förklarade hela episoden.

"Jag är 26 år och min man 32. Vår dotter föddes för flera månader sedan. Hitills har vi kommit överens om alla beslut som fattats om henne, men när frågan om att låta göra hål i öronen på henne kom upp sa han att han inte gillade idén.

Den unga mamman försökte övertyga maken om att det är helt normalt att flickor har hål i öronen redan i en väldigt ung ålder och att det är väldigt sött. Mannen hade svarat att han behövde tid att tänka på saken, men efter att det hade gått några veckor hade han fortfarande inte gett sitt samtycke.

Då bestämde sig kvinnan, på inrådan av sin mamma, att gå bakom ryggen, hon tänkte att, när han såg dottern med örhängen, skulle han förstå att hon hade gjort rätt.

"Jag valde en dag då han var borta hela dagen. Som tur var gick allt smidig, men när min man och upptäckte det, tappade han tålamodet. Han sa att jag hade begått ett allvarligt förtroendebrott och att jag aldrig borde ha gjort det utan hans medgivande. Han blev arg för att jag hade gått bakom hans rygg och visat en attityd som han tyckte var lömsk och falsk."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Kvinnan försökte att förklara sina skäl och avslöjade att idén kom från hennes mamma och att hon inte hade förväntat sig en sådan reaktion. Mannen förblev dock orubblig i sin position och påstod sig känna sig "utanför som förälder" och att han hade tappat tron på sin fru, samt att han inte stod ut med tanken på att hans dotter hade upplevt fysisk smärta.

"Vi grälade och jag sa att han betedde sig som att hon bara var hans dotter, jag är hennes mamma och min åsikt väger till en viss del mer än hans."

De slutade att prata med varandra, så kvinnan har preciserat: "Min man var medveten om att jag planerade att låta göra hål i vår dotters öron och vi hade haft många diskussioner om det, så jag gjorde det inte direkt utan att förvarna honom. Han visste om det även om han 'behövde tid att fundera över det'. Men hur länge skulle jag behöva vänta? Varför fortsatte han att fundera på saken, istället för att ge mig ett rakt nej? Han sköt upp alla diskussioner/kompromisser för att han trodde att jag skulle ge upp."

Vad tycker du om den här kvinnans beteende? Hade hennes man rätt att bli arg eller överdrev han?

Advertisement