"Grannarna fortsätter att 'stjäla' min katt även fast de säger att det inte är sant: en kvinnas utbrott

av Titti Carlberg

11 Mars 2022

"Grannarna fortsätter att 'stjäla' min katt även fast de säger att det inte är sant: en kvinnas utbrott
Advertisement

Vi vet alla hur katter är: självständiga och ibland ljuvligt galna, det är verkligen svårt att veta vad de tänker på när de har ett mål att uppnå. Så till den grad att de i vissa situationer till och med går så långt att de får oss att tvivla på att de vill stanna hemma med oss.

Kvinnan som har avreagerat sig på webben, rasande efter att hon hela tiden ser sitt älskade husdjur spendera tid i grannens hus. Det stämmer: katten är alltid där, sittandes i ett fönster i ett hus som inte är hans hem, även om grannen har svurit på att hon inte lockar dit honom. Kvinnan tror dock inte att det är sant och detta har slutat med ett gräl mellan grannarna som har lockat till sig många kommentarer av de som läste historien på webben. Låt oss se lite närmare på vad som hände.

via Mumsnet

HEXXARS/Wikimedia - Not the actual photo

HEXXARS/Wikimedia - Not the actual photo

Historien berättas av kattens ägare på Mumsnet forumet, där hon hävdar att hennes grannar släpper in katten i deras hus, utan att bry sig om vad hon säger om att de ska låta honom vara ute.

"Jag vet att katter är självständiga - skriver kvinnan i inlägget - de går dit de vill och är inte alltför trogna...men en granne släpper in min katt i sitt hus varje dag. Jag ser honom sitta i deras fönster."

Om du blir förvånad och till och med lite road över att läsa detta, är du inte ensam om det. Föreställ dig med vilken beslutsamhet den katten fortsätter att gå hemifrån för att "hälsa på" grannen. Är det han som väljer själv eller är det grannen som gör det av trots? Kattägaren tvivlar inte.

Advertisement
David Sutterlütti/Flickr - Not the actual photo

David Sutterlütti/Flickr - Not the actual photo

"Jag förstår att det är svårt att undvika det ibland - skriver hon i inlägget - men uppenbarligen lockar de honom med flit. Mina barn är upprörda över att vi måste locka tillbaka honom med mat, och grannarna säger att de inte ger honom mat. Jag har pratat med dem tre gånger - fortsätter hon - sista gången bad jag dem att inte öppna dörren för honom. De gör narr av mig, de tänker "stjäla" honom av mig".

Kvinnan avslutar sitt utbrott med en fråga riktad till webbanvändarna. "Är det orimligt att jag är arg över det som händer, ellr ska jag bara ignorera det?" frågar hon. Svaren visade på en viss uppdelning.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bland läsarna fanns det de som tog kvinnans parti utan att tveka, och de som istället hävdar att grannen inte gör något fel. "Detta gör mig verkligen upprörd - skrev en användare - det är väldigt troligt att de ger katten mat och det är därför han återvänder dit hela tiden".

"Katter väljer själv var de vill bo - var kommentaren från en annan person, som inte tar kvinnans parti - om katten verkligen vill bo hos dig skulle han komma hem självmant, utan att behöva lockas med mat". Bland användarnas åsikter fanns det också de som försökte medla: "Jag skulle bli väldigt ledsen om jag såg min katt i en grannes fönster, men jag skulle inte bli förvånad, vissa katter känner ingen lojalitet och trivs där de föredrar att vara". 

Tycker du att det är rätt av kvinnan att vara arg på grannen, eller ska hon bara acceptera att katten vill göra som den själv bestämmer sig för?

Advertisement