Han avbokar sin hustrus tid hos läkaren: "hon måste förbereda middagen för mina vänner"

av Titti Carlberg

23 Mars 2022

Han avbokar sin hustrus tid hos läkaren: "hon måste förbereda middagen för mina vänner"
Advertisement

Man ska aldrig åsidosätta sin hälsa även om dagliga åtaganden ibland gör det omöjligt att ta hand om sig själv. Många människor, i ett försök att ta hand om arbete och familjeåtaganden, försummar sitt eget välbefinnande; andra människor, å andra sidan gör allt för att inte försumma sig själva, men får inte det nödvändiga stödet från nära och kära.

En 34-årig kvinna berättade om sin makes dåliga attityd, som avbokade hennes läkarundersökningen eftersom han tyckte att en middag med vänner var mer akut. 

via reddit

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan säger att hon är hemmafru, och hon anser sig själv vara en väldigt generös värd. Hennes man har ett stressigt arbete, och hon tar hand om hemmet och barnen varje dag, utan att vara ledig. Nyligen började hon få problem med sin syn: hennes ögon var röda och smärtsamma. Till en början ignorerade hon problemet och hoppades att det skulle gå över av sig själv, men så småningom bestämde hon sig för att boka en tid hos läkaren

Hennes make informerade henne dock att han hade bjudit hem några vänner på middag den dagen, och han var inte speciellt förstående: "han sa att jag kunde boka om tiden, att det inte är något fel på mina ögon, men jag nekade och sa att det var viktigt och han nickade utan att säga något. Dagen för läkartiden ser han mig gå nerför trappan, redo att gå till läkaren och han frågade mig vart jag skulle, jag svarade att jag skulle till läkaren. Då svarade han mig att han hade skickat ett mail till läkarstudion och avbokat mitt möte och att jag kunde boka en ny tid nästa vecka eller så. Jag tittade på honom och frågade varför han hade gjort det, svaret var att han behövde mig hemma för att förbereda middagen till hans vänner."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan blev förståeligt nog arg: hon vägrade stanna hemma för att förbereda en middag och kontaktade kliniken för att få en ny tid. Maken fortsatte att säga till henne att han redan hade bjudit sina vänner och att hon inte kunde lämna honom ensam med dem. När hans fru vägrade svarade mannen att han blev väldigt besviken på hennes uppförande, eftersom hans hustrus läkarbesök betydde att han skulle bli tvungen att lämna återbud till sina vänner.

Vid de orden kände sig kvinnan skyldig: "Hans ord fick mig att känna mig hemsk och jag tänkte att det nog var bättre att jag gick till läkaren en annan dag för han har inte så ofta middag med sina vänner." Vad tycker du?

Advertisement