Detta företag förvandlar icke-återvinningsbar plast till ekologiska och superresistenta tegelstenar

av Titti Carlberg

21 Mars 2022

Detta företag förvandlar icke-återvinningsbar plast till ekologiska och superresistenta tegelstenar
Advertisement

Titta dig omkring: hur många föremål ser du som är icke-återvinningsbart avfall. Tyvärr inte så få, och vid det här laget vet vi väl att det är just därför som det är viktigt att försöka ge ett andra liv åt det avfall vi producerar, även genom medvetna val.

Bland de mest iögonfallande och problematiska avfallet för miljön finns utan tvekan plast. Det är inte alltid möjligt att återvinna allt, så varför inte förvandla dessa farliga och skrymmande rester till något användbart och praktiskt? Det var vad initiativtagarna till denna start-up, som vi ska berätta om, frågade sig, när de kom på denna minst sagt geniala idé. Påsar och flaskor som slängs och inte återvinns, blir i deras händer, stora, kompakta och oförstörbara tegelstenar, så robusta att de är perfekta för att bygga byggnader. Låt oss ta reda på mer.

via ByFusion

ByFusion/Facebook

ByFusion/Facebook

Hela byggnader byggda av plastpåsar och plastflaskor: det låter lite otroligt, men det är det som är uppdraget för denna amerikanska start-up ByFusion Global, ett företag baserat i Los Angeles och som får mycket reklam för sitt projekt. I centrum för företagets teknikers uppmärksamhet står allt plastavfall som inte kan återvinnas och som ofta förorenar och utgör ett verkligt miljöproblem

Advertisement
ByFusion/Facebook

ByFusion/Facebook

De förvandlas till tegelstenar som kallas "ByBlocks". Tack vare en avancerad ångkomprimeringsprocess kan ByFusion erhålla kvalitativa och superbeständiga kostruktionselement. Och processen, enligt företaget själv, "kräver inga kemikalier, tillsatser eller fyllnadsmedel" som kan vara skadliga.

ByFusion/Facebook

ByFusion/Facebook

Ett system som därför är ekologiskt, innovativt och praktiskt, och som förhoppningsvis kan användas i stor skala på kort tid. Företaget har faktiskt redan startat program och partnerskap med andra företag och offentliga organ för att leverera sina tegelstenar för byggprojekt av nya strukturer.

ByFusion/Facebook

ByFusion/Facebook

Till exempel i staden Boise, Idaho, kommer icke-återvinningsbart plastavfall som produceras av invånare att "avledas" till kostrueringen av ByBlocks tegelstenar. Vi pratar om tonvis med avfall som annars skulle hamna på deponier utan att kunna omvandlas till något.

Vad tycker du om dessa tegelstenar? Nu återstår det bara att hoppas att projektet verkligen kommer att lyckas och att det i framtiden kommer att utvecklas på många ställen.

den här videon som släppts av företaget är det möjligt att se mer av dessa otroliga tegelstenar i detalj.

Advertisement