Han upptäcker att hans fru lämnade barnet i bilen och bestämmer sig för att ge henne en lektion: "Gick jag för långt?"

av Titti Carlberg

01 Mars 2022

Han upptäcker att hans fru lämnade barnet i bilen och bestämmer sig för att ge henne en lektion: "Gick jag för långt?"
Advertisement

Att ta hand om barn är ett stort ansvar: att ta hand om dem kräver uppmärksamhet och engagemang, särskilt när de är för små för att klara sig själva. När en av föräldrarna anförtror vårdnaden om barnet till den andra under dagen bör han kunna lita på och räkna med en noggrann ansvarskänsla. Men ibland är det dock inte så, och kanske håller den oansvariga föräldern det hemligt för den andra.

Som det som hände en man som upptäckte att hans fru hade en fruktansvärd dålig vana när det gällde skötseln av deras son. Han beslöt sig för att berätta om det på nätet.

via The Sun

Pexels-Noth the actual photo

Pexels-Noth the actual photo

Pappan i fråga skrev ett inlägg där han berättade för användarna att han fick en bitter överraskning: när han och hans fru beställde lunch via online, föreslog mannen att kvinnan skulle välja ett ställe som gör det möjligt att hämta maten utan att kliva ur bilen, för att undvika att lossa barnet från bilstolen och behöva sätta tillbaka babyn kort efter.

En enkel och bekväm lösning, eftersom flera snabbmatsrestauranger har en passage för bilarna som gör det snabbare att hämta beställningen.

Då svarade hustrun dock att det inte skulle vara några problem att lämna sonen i bilen några minuter, medan de gick iväg för att hämta lunchen, vilket hon gjorde ofta.

Mannen som inte hade en aning om sin frus vana uttryckte sin besvikelse: "När jag sa att jag inte var överens med henne att lämna vår son ensam i bilen ens för en minut, sa hon till mig att hon har gjort det ända sen han var nyfödd, och det har aldrig hänt något."

Kvinnan erkände att hon vid många tillfällen lämnade barnet i bilen: när hon hämtade mat, var på posten eller apoteket.

"Jag blev väldigt upprörd" - skrev mannen. "Vi bor inte i ett farligt område, men det är heller inte supersäkert. Jag sa åt henne att aldrig mer göra om det".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Hustrun erkände till slut att hon aldrig har tänkt på de potentiella faror som hon utsätter barnet för och hon lovade att aldrig mer göra om det.

Synd bara att mannen, några dagar efter diskussionen, såg sin hustrus bil, när han var på väg hem från jobbet, vid en bensinmack. Med tanke på att han inte såg henne trodde han att hon var inne, tillsammans med sonen, för att handla snacks.

Så han bestämde sig för att gå in och överraska henne, men det var istället han som fick en bitter överraskning: barnet var inte tillsammans med modern, utan han satt kvar i bilstolen och väntade på mamman.

"Bilen var inte ens låst" berättar mannen. "Jag vet inte vad som flög i mig, men jag tog min son och satte honom i min bil." Sedan flyttade mannen bilen en bit därifrån och satte sig att vänta på att hustrun skulle komma ut. "Det tog sex minuter innan jag såg henne. När hon såg att barnet var borta blev hon först som förstenad, sedan började hon se sig omkring och började gråta".

När mannen såg henne ta telefonen förmodligen för att ringa till polisen, gav han sig tillkänna.

"Jag körde fram till henne, klev ut och öppnade dörren där vår son satt för att visa henne" fortsatte han. "Först blev hon lättad, men direkt efter blev hon arg och frågade mig varför jag hade gjort det. Jag svarade att det var för att hon skulle lära sig en läxa, för att hon hade ju lovat att aldrig mer lämna honom ensam i bilen och att jag tyckte att hon var fruktansvärt oansvarlig."

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Mannen underströk hur lätt det var för honom att ta sonen utan att någon märkte det, vilket bevisade att barnet upplevde en verklig fara. 

"Om han verkligen hade blivit kidnappat, skulle det ha varit hennes fel till 100%."

Kvinnan anklagade honom dock för att vara "grym och psykotisk". Efter att utan framgång försökt ta barnet till sin bil, pratade hon inte med sin man resten av den dagen.

När de till slut började kommunicera på nytt, behöll de sina respektive poänger: hustrun krävde en ursäkt för den skräck hon hade drabbats av, medan det för författaren till inlägget borde vara hon som skulle säga "jag är ledsen".

Kort sagt, mannen undrar om han hade överdrivit: "Gick jag över gränsen?" frågade han reddit-användarna.

Vad tycker du? Gjorde han rätt i att ge kvinnan den lektionen eller överreagerade han?

Advertisement