Han föreslår att de ska flytta ihop men de har ännu inte haft en första dejt

av Titti Carlberg

20 Mars 2022

Han föreslår att de ska flytta ihop men de har ännu inte haft en första dejt
Advertisement

Hur ska man bete sig på första dejten? Åsikterna är olika: vem ska ta det första steget? Måste det alltid vara han som bjuder eller ska notan delas lika? Hur galant ska man vara? Det finns inga rätt eller fel svar: varje person har förväntningar kring denna dag. Att träffa någon på en romantisk dejt, eller till och med en första dejt, kan ofta vara orsak till nervositet. 

Den här kvinnan, som heter Nicole, hade inte ens en första dejt: hans ord ledde till att hon vägrade någon form av bekantskap.

via nicoleajonesy/TikTok

nicoleajonesy/TikTok

nicoleajonesy/TikTok

Nicole lade upp en video på TikTok, där hon berättar om sin upplevelse. Hon hade börjat sms:a med en kille via en dejtingapp. De verkade komma bra överens, så de bestämde sig för att byta telefonnummer och ordna en första dejt: de ville båda träffas och lära känna varandra personligen. Det var åtminstone Nicoles tanke. Hon ville helt enkelt lära känna killen som hon kom bra överens med genom sms. Och än så länge inget konstigt.

Advertisement
nicoleajonesy/TikTok

nicoleajonesy/TikTok

Situationen förändrades dock dramatiskt när Nicole fick ett ovanligt meddelande från honom, som hon tog en skärmbild på och publicerade. Killen skrev:

"Detta kan låta dumt eftersom vi ännu inte har träffats, men du verkar vara en lugn tjej. Om vibbarna mellan oss är positiva, kan du då tänka dig att flytta hem till mig?  Jag har en lägenhet med två sovrum, så du skulle få ett eget..."

Kort sagt, istället för att fortsätta - som är mest normalt - lugnt och vänta på att lära känna varandra för att se hur relationen utvecklas, frågade han omedelbart Nicole om hon var villig att flytta ihop med honom. Nicole blev totalt chockad av den frågan, och säger i videon: "Låter det normalt? I vilken värld lever jag i om jag svarar ja på hans fråga?". Kvinnan undrar om hennes profil på något sätt kan antyda att hon är ute efter en nästan påtvingad samexistens.

De webbanvändare som har sett videon blev förvånade och kunde helt enkelt inte förstå en sådan direkt och förhastad förfrågan, och det finns de som säger att de har tappat hoppet om mänskligheten. Från videon kan vi därför anta att Nicole inte bara tackade nej till förslaget utan även har avslutat meddelandeutbytet med den killen.

Hur skulle du ha reagerat?

Advertisement