En japansk man har inte sagt ett ord till sin fru på tjugo år: den bisarra historien

av Titti Carlberg

01 Mars 2022

En japansk man har inte sagt ett ord till sin fru på tjugo år: den bisarra historien
Advertisement

Att tiga är guld: när något gör oss arga är det alltid bättre att räkna till tio än att säga något som vi kan få ångra. Precis som när vi får höra en hemlighet med löftet att inte avslöja den för någon, eller när vi inte är säkra på vad vi ska säga och, snarare än att ge felaktig information, föredrar man att vara tyst.

För att inte tala om de magiska ögonblicken när det räcker med en blick och ord är överflödiga, eftersom de kan förstöra atmosfären. Kort sagt, tystnad är ett mycket användbart och intressant verktyg, men som med allt annat är den bara giltig om den används sparsamt och inte varar i en evighet!

Men för vissa är det inte så: en japansk man sa inte ett ord till sin fru på tjugo långa år.

via Dailymail

Adam Jones/Wikimedia - Not the actual photo

Adam Jones/Wikimedia - Not the actual photo

Huvudpersonen i denna absurda historia är Otou Yumi, en gift man som i två decennier inte pratade med sin fruDe var inte separerade eller skilda, de bodde tillsammans som gifta utan någon som helst form av verbal kommunikation, enligt Otou själv. 

Det var parets tredje barn som berättade historien, Yoshiki, i ett tv-program i det asiatiska landet: anledningen till tystnaden var kopplat till en stark svartsjuka, men inte mot en påstådd älskare, utan på grund av just denna son. Efter att Yoshiki föddes skulle hans mamma Katayama ha riktat all sin uppmärksamhet uteslutande mot honom, vilket orsakade ilska - och decennier av tystnad - hos Otou.

Från det ögonblicket slutade mannen att prata med sin fru, sonen säger faktiskt att han aldrig hade hört sina föräldrar prata med varandra. Den vuxna pojken vände sig till programmet för att försöka lösa situationen och med hjälp av programmet organiserades ett möte mellan paret som nu var som främlingar för varandra.

Överraskningsmötet ägde rum i en park i den japanska staden som paret bor i, på en bänk med många gömda filmkameror runt omkring som filmade scenen.

Advertisement
Nando Scafroglia/Flickr-Not the actual photo

Nando Scafroglia/Flickr-Not the actual photo

När de två anlände till den angivna platsen kunde Otou inte göra annat än bryta sin tystnad: han förklarade sin synpunkt för den tålmodiga Katayama och förklarade att han hade känt sig djupt försummad efter Yoshikis födelse, och att han hade antagit tystnadslinjen av avund och princip. 

Det som förvånade ännu mer var reaktionen från hans fridfulla hustru: "Du har varit väldigt elak mot mig, men jag vill tacka dig för allt du har gjort och gör för oss. Jag vill att vi ska börja pratat med varandra på nytt och arbeta för vårt äktenskap och vår familj."

Istället för att uttrycka sitt missnöje över den minst sagt överdrivna reaktionen, utnyttjade kvinnan den återuppväckta dialogen för att föreslå sin man att de skulle börja om på nytt.

En mycket berömvärd, hur många skulle ha gjort samma sak?

Advertisement