Hur många siffror ser du på bilden? och vilket nummer bildar de? Det visuella spelet som delar webbanvändarna

av Titti Carlberg

22 Februari 2022

Hur många siffror ser du på bilden? och vilket nummer bildar de? Det visuella spelet som delar webbanvändarna
Advertisement

Räck upp handen om du aldrig har haft kul att testa dig själv med visuella spel och optiska illusioner. På webben finns det verkligen många: vissa lätta andra svåra som kan skapa problem för de webbanvändare som tittar på dem.

Bilden som vi visar här faller verkligen in i den andra gruppen, och den har lyckats framkalla många olika frågor, kommentarer och svar hos människor. I centrum för uppmärksamheten är en cirkel gjord av svarta och gråa ränder arrangerade på ett virvlande sätt. Ta en ordentlig titt: inuti den finns det något som vid första anblicken kanske inte ser likadant ut från användare till användare. Är du redo att observera den på bästa möjliga sätt för att svara på vår fråga?

via Twitter

Advertisement

Har du redan förstått vad vi ska fråga dig: vad ser du i mitten av cirkeln? Det stämmer det finns ett nummer där. Inga konstigheter än så länge, men de verkliga frågorna är: hur många siffror ser du? Och vilket nummer bildar de? Är du bra på att se alla och försäkra oss om att det är rätt?

Naturligtvis är detta en av de spel som verkar enkla till en början, men som det visar sig inte är det. Det tar lite tid och det behövs en bra uppmärksamhet för att fokusera på alla siffror inom cirkeln. Förutom den roliga sidan av den erbjuder detta visuella spel oss också möjligheten att lära oss mer om våra visuella färdigheter.

För att bättre särskilja allt inuti den virvlande cirkeln behöver du en bra kontrastkänslighet. De flesta personer som testade sig själva lyckades inte identifiera och lista ut hur många och vilka siffrorna är. Vissa webbanvändare såg bara två, andra tre eller fler.

Men vilket är det rätta svaret bland alla hypoteser? Har du tittat noga på bilden? Det är ingen slump att det visuella spelet blev viralt på kort tid på Twitter. "Jag ser bara 528 - skrev en användare - behöver jag oroa mig för min syn?"; "Jag ser 45283 - var svaret från en annan - ska jag beställa tid hos ögonläkaren?"

Och du, har du det rätta svaret? Om du inte lyckas lista ut vilka siffrorna är, skrolla då ner för där har du svaret. Annars kan du försöka en stund till!

Advertisement
Benonwine/Twitter

Benonwine/Twitter

Gissade du rätt? I mitten av cirkeln finns det sju siffror: 3452839. Om du identifierade dem alla på första försöket, grattis: du är duktig på att urskilja dess bakgrund! Det var inte enkelt och okomplicerat eller hur? Låt oss veta vad du såg!

Advertisement