Hitta katten som är gömd bland duvorna: det visuella spelet som ska lösas på kortast möjliga tid - Curioctopus.se
x
Hitta katten som är gömd bland duvorna:…
Tricket med aluminiumfolie: ett enkelt sätt att dra ner på kostnaden och värma upp ditt hem Föremål som ser ut som läckra snacks: 17 person som blev uppenbart lurade

Hitta katten som är gömd bland duvorna: det visuella spelet som ska lösas på kortast möjliga tid

11 November 2021 • Av Titti Carlberg
3.185
Advertisement

Är du redo att testa dina kognitiva färdigheter? För att lösa ett visuellt spel som det vi föreslår nedan, utför vår hjärna ett stort antal operationer relaterade till vår uppmärksamhet.

Alla människor kan utveckla en serie visuella strategier för att identifiera en inkräktare - i det här fallet en katt - i en teckning som är speciellt ritat för att lura din visuella apparat. Ändå finns det ett litet knep för att lösa den visuella gåtan...

via: Guioteca

De så kallade "visuella gåtorna" blir alltmer populära på nätet. Syftet med dessa spel är att hitta ett främmande element i en organiserat ritat teckning, på ett sätt som förvirrar vår uppmärksamhet.

För att lösa denna typ av gåta finns det många strategier, relaterade till den typ av resonemang och karaktären som var och en av oss har.

  • Metodiken: de mest noggranna personerna analyserar varje enskild komponent i teckningen och observerar den en efter en i en filsökning från vänster till höger.
  • De spontana: de med en mer konstnärlig känsla låter blicken snabbt glida över teckningen i fria banor och låter sig inspireras av verkets komposition.
  • Strategerna: det finns de som analyserar tecningen med kvadranter som om det vore ett kartesiskt gitter.

Den här typen av spelare försätts vanligtvis i stora svårigheter om de tvingas lösa gåtan på en bestämd tid. Spelet, i det här fallet, har en maxtid på 18-20 sekunder. Är du redo att prova dig fram i sökandet efter katten som har gömts sig bland alla dessa duvor? Kom ihåg att om du inte vill veta lösningen direkt, ska du inte skrolla ner! Men om du ger upp kan du gå vidare till lösningen.

Bland duvorna som står på rad finns en "infiltrerad" katt som ska hittas inom de närmaste 18 sekunderna. Det är värt att notera att denna typ av utmaning genererar en optisk illusion på grund av upprepningen av figurerna, accentuerade i samma färger. I länder som USA, Mexiko och Spanien blev den här bilden snabbt viral, med dussintals webbanvändare som betonade hur komplicerat det var att lösa det på så kort tid, just på grund av dess visuella egenskaper.

Lösningen: är du verkligen säker på att du ger upp innan du skrollar ner?

Om du absolut inte hittade den...så visar vi dig. Titta noga på den högra sidan av teckningen. I andra raden nere till höger sticker huvudet på en kattunge upp, väl kamouflerad bland raderna av fåglar.

Naturligtvis måste du ha en bra syn för att se det omedelbart på en sådan artikulerad skärm full av visuella stimuli. Ändå finns det ett litet knep: genom att ta ett djupt andetag, slappna av helt och eliminera störningar av tankar och stress. I detta nästan meditativa tillstånd fokuseras uppmärksamheten mer effektivt och exakt. Försök så ser du! 

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack