Finns det bara en hund på bilden eller finns det en man också? Den visuella utmaningen som har satt många människor på prov - Curioctopus.se
x
Finns det bara en hund på bilden eller…
Pengar och parförhållande: en psykolog förklarar hur pengar spelar en roll hos ett par och när det blir ett problem En asteroid har

Finns det bara en hund på bilden eller finns det en man också? Den visuella utmaningen som har satt många människor på prov

06 November 2021 • Av Titti Carlberg
693
Advertisement

Då och då, det vet vi, behöver vår hjärna lite extraordinärt "underhåll". Naturligtvis är utmaningarna som den utsätts för många dag efter dag, liksom de resonemang och aktiviteter som passerar inne i den, men det är också sant att en repetitiv vardag utan speciell stimulans kan få den att, så att säga, bli otränad.

Även om den inte är en muskel, behöver huvudorganet i vårt nervsystem träning för att fungera som bäst, och det är därför som, i dessa fall, en värdefull hjälp kan komma från optiska illusioner och visuella spel som under några minuter lyckas testa oss i jakt på dolda och betydelsefulla bilder som inte syns vid en första anblick. Gåtor precis som det vi erbjuder här, där alla vid en ytlig titt bara ser ansiktet på en hund i profil. Men vad skulle du tro om vi berättade att hunden inte är ensam på bilden? Det stämmer: gömd inuti dess nosparti finns en man, den som skaparna av denna optiska illusion kallar dess ägare. Är du redo att skärpa blicken och leta efter honom?


Som ofta händer i liknande visuella spel, har bilden av den här hunden, om än uråldrig, gått runt på webben och sociala nätverk. Faktum är att det är många personer som har letat efter mannen som är gömd i ansiktet på det söta djuret.

En utmaning som kräver en utmärk observationsförmåga samt en stor koncentration och uppmärksamhet. Det är faktiskt bara få personer som har lyckats lösa det vid en första titt, och här vill vi sätta dig på prov. Tror du att du klarar det?

Kom ihåg att om du inte vill veta lösningen direkt, behöver du inte scrolla ner. Ta därför god tid på dig, för denna visuella gåta som går tillbaka till 1800-talet är inte på något sätt enkel eller självklar. Koncentrera dig och försök hitta, utan att först kika på lösningen, mannen som är gömd i hundens ansikte!

Det är svårt att se det på en gång, men mitt i teckningen finns det en inkräktare. Enligt skaparna av bilden är det ägaren till den söta hunden som är huvudpersonen i gåtan. Har du sett honom? I så fall, grattis! Låt oss få veta bland kommentarerna.

Om du fortfarande inte ser honom, koncentrera dig lite mer, eller, om du vill se lösningen var han gömmer sig, scrolla ner så har du lösningen där.

Ser du honom nu? Vad tycker du om denna visuella gåta?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack