De äter för över 200 € på Alla hjärtans dag och går iväg utan att betala: restaurangen spårar dem

av Titti Carlberg

18 Februari 2022

De äter för över 200 € på Alla hjärtans dag och går iväg utan att betala: restaurangen spårar dem
Advertisement

För många par är en middag på Alla hjärtans dag en romantisk möjlighet att tillbringa lite tid tillsammans för att bekräfta varandras känslor. Söta ord, gåvor och hjärtan är ett måste, även om det, att döma av historien som vi ska berätta, kan det ibland finnas någon som bestämmer sig för att fira denna årsdag full av risk och agera på ett felaktigt sätt.

Kanske var detta avsikten som det engelska förälskade paret hade, efter att ha ätit en rejäl middag kvällen den 14 februari, reste de sig upp och gick därifrån omedelbart efter att de hade fått notan. Sociala medier och säkerhetskameror tillät dock inte att de två åt sin överdådiga middag gratis. Låt oss se hur det gick.

via The Mill/Facebook

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Vi är i Stokesley, North Yorkshire, där The Mill ligger, ett prisbelönt ställe och väldigt välkänt, det var där som kärleksparet hade bestämt sig för att fira Alla hjärtans dag. Och när de väl hade satt sig vid bordet slog de verkligen på stort. Biffstek, hummer musslor, pommes frites, fyra hela flaskor vin och lite annat smått och gott: notan nådde slutligen nästan 180 pund (cirka 215 euro).

Om de flesta i det läget skulle tänka på att betala räkningen för att sedan gå hem mätta och belåtna, så hade inte de den avsikten. Enligt vad restaurangpersonalen berättade försvann de plötsligt, det var ingen som såg dem så med stor sannolikhet hade de smygit iväg plötsligt.

Vad skulle restaurangpersonalen göra i det läget? Även om paret hade tagit springnota så stod inte restaurangpersonalen handfallna, i själva verket upptäckte de att paret hade suttit väl synligt för säkerhetskameran, så de bestämde sig för att använda kraften i sociala medier för att hitta dem.

Advertisement
The Mill/Facebook

The Mill/Facebook

"Till det underbara paret som har en stor nota på biffstek, filé, hummer, många flaskor vin - skrev The Mill på Facebook - vi är säkra på att det var ett ärligt misstag från er sida då ni gick härifrån utan att betala, men snälla ni, kom och betala notan senast klockan 16.00 idag, annars blir vi tvungna att ringa polisen. Ni satt väl synliga i säkerhetskameran - fortsätter restaurangpersonalen - så ni syns tydligt".

Ett minst sagt tydligt meddelande, framför vilket paret inte trädde fram för att visa sin identitet. Men efter några timmar publicerade restaurangen en uppdatering där de meddelade att notan från Alla hjärtans dag-middagen hade betalats av en "anonym person", som förmodligen var flickvännen. 

Det är väl nästan omöjligt att säga att historien omedelbart fick många kommentarer på sociala medier, förvånade, vantro, men även roade. "Fyra flaskor vin? - skämtade en person - Hur klarade de att springa därifrån? Till och med min 85-årige pappa skulle ha hunnit ifatt dem".

Vad tror du? Glömde de helt enkelt bort att betala eller var det med flit?

Advertisement