"Jag tjänar nästan 12.000€ per dag, att studera är meningslöst": avslöjandet från en 17-årig TikToker

av Titti Carlberg

20 Februari 2022

"Jag tjänar nästan 12.000€ per dag, att studera är meningslöst": avslöjandet från en 17-årig TikToker
Advertisement

Kan ett enkelt tidsfördriv som föddes av tristess och förvandlades till en inkomst vara jämförbart med ett vanligt arbete? Vänta med att svara "nej" för även om det låter otroligt så finns det många människor i världen som utnyttjar de nuvarande kommunikationsmedlen för att uppnå just det. 

Inte bara Youtube, Facebook och Instagram utan också och framförallt TikTok: den kinesiska plattformen växer ständigt, också och framförallt som ett sätt att samla in pengar för dess användare.

Historien vi ska berätta är ett bevis på det. Huvudpersonen är en 17-årig tjej som av ren tristess började publicera videor på TikTok med tekniken lip-sync. Filmer som snabbt blev virala, för vilken den engelska tjejen medgav att de ger henne en månadsinkomst som många arbetande människor aldrig kommer att se under hela deras karriär.

via Daily Mail

Advertisement
aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Hon heter Alicia Breuer, är 17 år och har erkänt att hon tjänar upp till 12.000 euro om dagen. Hur är det möjligt. Tack vare hennes uppträdande på TikTok. Vad visar hon? Det är videor där hon, som är gymnasieelev, tillämpar praktiken läppsynk.

Om du nu tänker på en komplex teknik, som kräver sång- eller skådespelartalang, är du ute och cyklar. Det är faktiskt väldigt enkla närbilder där munnen rör sig i några sekunder i takt med orden i en låt i bakgrunden. Precis något som vi alla har gjort, vid ett eller annat tillfälle, när vi har nynnat på våra favoritlåtar. Alicia började med Kathy Perrys låtar, och från det ögonblicket bestämde sig TikTok för att visa henne i stort sett överallt.

Advertisement
aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Från att ha varit en perfekt främling har hon blivit en sann kändis, allestädes närvarande i många människors profiler och kommentarer. Det är det som är anledningen till de betydande inkomsterna som vi nämnde i början. Med över 930.000 follower erkänner Alicia att hon tjänar bra mycket mer än hennes föräldrar. "Det finns dagar när summan slutar på upp till 12.000 euro - berättar hon - jag föredrar att koncentrera mig på mina videor, det är onödigt för mig att plugga på universitet".

aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Ett resonemang som kanske inte tilltalar många, men som på något sätt är förståeligt. Det räcker med lite snabb huvudräkning, för att förstå att den här tjejen, bara 17 år gammal, har kommit dit många kommer efter år och år av arbete. Hennes videor, där hon bara rör på läpparna i takt till musiken har blivit så framgångsrika att Alicia har blivit kontaktad av ett företag som planerar samarbeten med henne och viktiga kosmetika- och klädföretag. 

Ett mirakel av sociala medier och algorytmerna som styr dem, alltså. Vad tycker du om denna historia och den här tjejens framtidsplaner?

Advertisement