Apple reparerar inte hans telefon som garantin lovar: han stämmer företaget och ber om pengarna tillbaka

av Titti Carlberg

29 Oktober 2021

Apple reparerar inte hans telefon som garantin lovar: han stämmer företaget och ber om pengarna tillbaka
Advertisement

Alla har inte ett bra förhållande till teknik, och när vi säger det, syftar vi på de mer eller mindre stora problem som kan uppstå när vi köper den senaste modellen av en enhet. Den amerikanska mannen, som är huvudperson i den här berättelsen, vet något om det. Han bestämde sig för att stämma ingen mindre än Apple och ber IT-jätten att kompensera honom för pengarna som han spenderade på sin nya Iphone.

En begäran som inte alls uppskattades av företaget och som med stor sannolikhet kommer att hamna i domstol efter många tvister relaterade till underlåtenhet att reparera under garantin. Låt oss se vad som hände.

via Middleeast in 24

ajay_suresh/Wikimedia - Not the actual photo

ajay_suresh/Wikimedia - Not the actual photo

1.383,13 dollar: det här är det exakta beloppet som en Apple-kund från San Fransisco stämde Apple på i California City Superior Court. Detta är kostnaden för hans Iphone 12, en telefon som tillverkaren vägrade reparera trots att den var under garanti.

Theodore A. Kim är namnet på mannen som berättar om sina duster med företaget, han väckte intresset hos många och blev snabbt känd på nätet. Allt började när Kim köpte den "trasiga" telefonen från en auktoriserad Apple-säljare i Vietnam i oktober 2020. Eftersom garantin gäller fram till oktober 2022, trodde han aldrig att han, på grund av ett problem med telefonen, inte skulle få gratis assistans av datorjätten.

Advertisement
ajay_suresh/Flickr - Not the actual photo

ajay_suresh/Flickr - Not the actual photo

Mobiltelefonen skulle enligt uppgift, inte kunna läsa ett amerikanskt sim-kort. Efter att ha kontaktat tillverkningsföretaget blev han tillsagd att vända sig till teknisk support. Vid det laget, efter några dagars väntan, kom svaret: "vi kommer inte att reparera den under garantin eftersom den har manipulerats", sa teknikerna. På frågan om en utförligare förklaring svarade inte Apple personalen och lämnade tillbaka telefonen till kunden, denna gång med sim-kortsvagnen trasig.

iphonedigital/Flickr

iphonedigital/Flickr

Anmälningar, klagomål, rapporter och till och med ett mail skickat direkt till Apples VD Tim Cook följde efter allt som hade hänt. Företagsdirektören svarade, som väntat, inte på Theodores mail, som till slut vidtog rättsliga åtgärder. Kunden är trots allt övertygad om att han har rätt och har även hopp om att få rätt, även på basis av liknande erfarenheter som andra användare har haft. Trots detta är det omöjligt att inte tänka på hans som den klassiska striden mellan David och Goliat, med tanke på att ärendet, enligt Apple, är avslutat. Han får nu bara vänta och se hur det går. Vad tycker ni? Gjorde han rätt som agerade så här, mot bakgrund av vad som hade hänt?

Advertisement