Dottern förolämpar en hemlös: mamman tvingar henne att sova i tält på vintern

av Titti Carlberg

19 Februari 2022

Dottern förolämpar en hemlös: mamman tvingar henne att sova i tält på vintern
Advertisement

När det handlar om att uppfostra barn finns det många tillvägagångssätt som föräldrar väljer att använda sig av. Hur kan man få dem på bästa sättet att förstå ett fel? Det är en fråga som många ställer sig dag efter dag och som inte har ett enda universellt svar.

En sak är dock säker: det finns de som intar en lättare attityd, kanske försöker tala och göra sin ståndpunkt förstådd, och det finns de som bestämmer sig för att välja mer drastiska lösningar. Precis som den ensamstående mamman använde sig av, som är huvudperson i vår berättelse. Efter att hon hade hört sin dotter förolämpa en hemlös person, förlorade hon tålamodet och gav henne ett exemplariskt straff.

via coolestthrowaway4/reddit

Advertisement
Clemens v. Vogelsang/Flickr - Not the actual photo

Clemens v. Vogelsang/Flickr - Not the actual photo

"Mina döttrar Jasmine och Jessica, 16 och 14 år, vet vad det innebär att leva med lite - skrev webbanvändaren @coolestthrowaway4 på Reddit, i sitt inlägg - det var därför jag blev förbannad när jag såg vad min dotter Jessica gjorde".

"Jasmine visade mig en video där Jessica förolämpade en hemlös man och sa åt honom att sluta be om pengar och hon sa till och med till honom att han kunde tjäna pengar om han inte var så lat". Den här personen, enligt mammans berättelse, levde ute i kylan och för hennes dotter var det rätt åt honom. Så kvinnan bestämde sig för att det var dags för Jessica att ta ansvar för orden hon hade sagt.

"Förutom att jag tvingade henne att be honom om ursäkt och låta henne betala ett hotellrum för en natt - fortsätter hon berätta - skrev jag in henne som volontär vid en matstation och jag sa till henne att hon skulle sova utomhus en natt".

"Jag låste dörren till hennes rum och satte upp tältet i trädgården, jag fyllde det med filtar och la även dit en ryggsäck, och sa till henne att om hon vägrade sova där en natt skulle hon inte få använda sin telefon på en vecka". Dottern accepterade straffet, och morgonen efter var hennes attityd inte densamma som hon hade haft när hon förolämpade den hemlösa personen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Hon klagade på att hon hade sovit dåligt ute i kylan - kan man läsa i inlägget på Reddit - jag tröstade henne och frågade om det var något hon ville göra varje natt, som de hemlösa var tvungna att göra. Hon svarade att hon ångrade sig för att ha förolämpat mannen och samma dag lagade vi stora måltider att ge till de behövande som fanns i närheten av vårt hem. Jag var stolt över hennes ändrande attityd".

Ett avgjort exemplariskt straff, som mamman blev kritiserad för. "Min syster sa till mig att jag var alldeles för hård - skriver hon - och att jag betedde mig irrationellt. Nu undrar jag också om det var fel av mig, som mamma, att straffa henne på det sättet". De flesta webbanvändare som läste hennes berättelse var överens om att hon inte hade överdrivit.

"Det var ett rimligt straff - läser vi i kommentarerna - du ställde din dotter inför ett val, och du skällde inte på henne, tvärtom blev det en lärorik upplevelse för henne". Men alla Redditanvändare var dock inte av samma åsikt, de hävdade att hon inte borde ha gått så långt i valet av straff.

Vad skulle ni ha svarat denna mamma? Överdrev hon verkligen?

Advertisement