Mannen vägrar att dela arvet med sin fru men blir arg när hon gör detsamma

av Titti Carlberg

28 Februari 2022

Mannen vägrar att dela arvet med sin fru men blir arg när hon gör detsamma
Advertisement

De bestående paren, de som lyckas bygga ett hälsosamt och bestående band, är de par som pratar om allt och inte har några hemligheter för varandra. Och även pengar bör vara ett samtalsämne: man bör dela projekt, ekonomiska vanor och - i vissa fall - även rädslor. Men det händer inte alltid: pengar blir ett diskussionsämne först när problem uppstår, vilket äventyrar relationen. En kvinna har beskrivit just detta scenario på Reddit.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan berättar att hon är gift och har barn, trillingar. Hennes man ville att hon skulle sluta arbeta för att istället vara hemma och ta hand om barnen och hemmet och hon gick med på det till en början. Sedan blev hon dock erbjuden ett jobb som städerska, hon började arbeta för att kunna lägga undan lite pengar. 

När hennes mans pappa dog ärvde han en del pengar som han dock vägrade att dela med sin fru. Kvinnan blev besviken men accepterade hans beslut. Några år senare avled kvinnans farfar, och även hon, ärvde en del pengar som hon valde - precis som hennes man några år tidigare - att inte dela med honom utan lägga dem till sina egna besparingar.

"Mina föräldrar tjänar bra så min farfars egendom tillföll mig. Jag har satt in pengarna på mitt sparkonto, hyrt ut jordbruksmarken runt hans hus, jag bestämde mig för att behålla det eftersom det ligger nära mina föräldrars hus. Själv bor vi på 4 timmars avstånd från dem. Först sa jag ingenting till min man om detta beslut eftersom det är 'mitt arv'."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

När maken fick reda på det, reagerade han inte bra:

"Min man sa till mig att han vill att jag ska sätta in delar av hyresintäkterna från lägenheterna som jag har hyrt ut på vårt gemensamma bankkonto. För att vi ska kunna spendera mer pengar på underhållning. Jag påminde honom om vår överenskommelse. Och det slutade med att vi började gräla. Han säger att jag är snål som inte vill dela med mig av hyresintäkterna".

Att prata om pengar och familjebudget är grundläggande, och Reddit-användare har uppmärksammat en viktig detalj: att vara en familj betyder inte att bara dela på utgifterna utan även inkomsterna. Maken hade ingen som helst rätt att bli förbannad eftersom han inte ville dela med sig av det som han ärvde.

Håller du med om det?

Advertisement