Chefen säger till en av sina anställda att kvinnor ska "tjäna och lyda": hon förödmjukar honom framför alla

av Titti Carlberg

12 Februari 2022

Chefen säger till en av sina anställda att kvinnor ska "tjäna och lyda": hon förödmjukar honom framför alla
Advertisement

I arbetssammanhang händer ofta saker som inte borde hända. Berättelser som den vi ska berätta visar oss att värderingar som respekt för andra och uppfostran är allt annat än givna. En användare på Reddit berättade om det som hände hans systerdotter: den 21-åriga flickan bestämde sig, efter hon hade hört hennes chefs ord, att säga upp sig men innan hon gjorde det förödmjukade hon honom framför alla andra.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den 21-åriga kvinnan hade fått en anställning som sekreterare på en revisionsbyrå och märkte från första dagen respektlösa attityder från sin chef och sina kollegor. Hon klagade till personalavdelningen, men de vidtog aldrig några åtgärder. Den högsta ledningen kontrade istället med att klaga på hennes utseende: de sa åt henne att hon borde bära en mer åtsittande klänning för att framhäva sin figur.

Men det är inte allt: hennes chef tog sig till och med friheten att säga att "kvinnor är oförmöga att inneha auktoritetspositioner på arbetsplatsen och klarar bara av att vara sekreterare eller assistenter eftersom de är skapta för att tjäna och lyda". 

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den unge medarbetarens morbror berättar att situationen försämrades allvarligt under ett affärsmöte: "Det hela kom till sin spets när det var ett kontorsmöte som en teambuildingövningen. På mötet deltog företagsledningen, VD:n, hennes chef och ett antal andra personer på kontoret. På mötet lade hennes chef en hand på hennes axel när hon satt vid bordet och han stod bakom henne och började prata nedlåtande om hennes prestationer på arbetsplatsen. han sa att hon måste sträva efter att vara 'mer tillmötesgående och aldrig säga nej till uppgifter', och att hon dessutom måste vara lika lydig som hans hustru om hon någonsin vill få bonus eller löneförhöjning". Kort sagt, chefens ord var rena rama utpressningen: bara med ett mer "lydigt" uppförande skulle hon få löneförhöjning.

Tjejen, trots sin ringa ålder, kunde inte förbli likgiltig: efter uttalandet om kvinnors roll och utpressningen, "reste hon sig upp och örfilade sin chef med all sin kraft och skrek några fula ord och avslutade med 'jag slutar' och gick därifrån". Inlägget fick omedelbart många kommentarer: alla är överrens om att flickan hade rätt att reagera på det sättet eftersom ett sådant beteende inte får förbli ostraffat, men de tror också att det finns en risk att chefen använder örfilen som ett medel för att anmäla henne för aggression.

Skulle du ha klarat att hålla dig lugn eller skulle du ha reagerat på samma sätt som henne?

Advertisement