Körläraren nekar henne att sätta sig i bilen "den var för smutsig"

av Titti Carlberg

11 Februari 2022

Körläraren nekar henne att sätta sig i bilen "den var för smutsig"
Advertisement

När du når rätt ålder för att få börja köra är det första du vill göra, såklart, är att ta körkortet. Det är inte alltid man klarar det: det är nödvändigt att studera hårt och förbereda sig på en teoretisk och praktisk nivå, lära sig vägreglerna perfekt och klara det skriftliga provet och sedan köra upp med en examinator bredvid sig i bilen. Det är ett känsligt ögonblick, där flera saker kan bli fel: en dåligt utförd parkering, en missad blick i backspegeln, en felaktig backning och adjö till det efterlängtade körkortet.

Det som hände i Lancashire handlar inte om något av de felen: den unga tjejen såg sitt körkort gå upp i rök innan hon ens startade bilen.

via The Sun

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Det bisarra avsnittet berättas av Paul Turner, pappa till den 17-åriga flickan. Mannen sa att hans dotter blev chockad över händelsen, och den fick henne att gråta av besvikelse.

Flickan, som efter månader av lång väntan var äntligen redo för körprovet. Examinatorn vägrade dock att sätta sig i bilen bredvid henne och nekade henne att göra körprovet. Vad var anledningen till det? Bilen var "för smutsig" eftersom det låg rester av suddgummi på golvet vid passagerarsidan.

Bilen tillhörde bilskolan och, enligt Turner, var bilen ren, förutom resterna av suddgummi, som förmodligen föll när instruktören raderade något från sin agenda.

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

"Det låg inga papper så passagerarstolen där examinatorn skulle sitta. Det var inte så att det låg tomma paket eller läskburkar i bilen, det hela är löjligt" sa den indignerade pappan.

Instruktören för den unga körkortsaspiranten ingrep för att försöka lösa situationen, men det fanns inget att göra. En tio minuter lång diskussion slutade med att den stackars flickan blev nekad uppkörning, hon får heller inte tillbaka pengarna som hon hade betalat för den.

"Hon hade sparat länge, hon har sparat för sin egen skull, för att köpa en egen bil och det här är inte rättvist" fortsatte pappan. "Hon slutar college till sommaren och utsikterna till att hitta ett jobb är få om hon inte har körkort".

Pexels

Pexels

Ett meddelande från Driver and Vehicle Standards Agency rapporterar: "DVSA:s prioritet är att skydda våra kunder och personal från att förhindra spridningen av Covid-19. Riktlinjer har utfärdats om att bilar som används vid uppkörningen måste vara rena före provet för att minska risken för att bli smittad. Uppkörningen kommer inte att påbörjas om detta inte har följts för att säkerställa allmän säkerhet. Om en elev har tid för uppkörning måste bilen vara ren väl rengjord innan".

Utan tvekan är stängda utrymmen väsentliga, men kan verkligen små rester av ett suddgummi på golvet vara ett giltigt skäl till att avbryta körprovet?

Vad tycker du?

Advertisement