Han upptäcker att företaget som avskedade honom fortfarande använder hans arbete så han eliminerar allt.

av Titti Carlberg

12 Februari 2022

Han upptäcker att företaget som avskedade honom fortfarande använder hans arbete så han eliminerar allt.
Advertisement

Om det är sant att arbete kan förändra ens liv till det bättre, är det lika sant att det kan göras till det sämre. Många människor har inte turen att hitta en harmonisk miljö, där chefer och kollegor samarbetar, respekterar dem och inte blir huvudpersoner i negativa attityder. Och, när det är dags att be om något mer, eller lämna, ser man ofta människors verkliga natur, precis som kontoristen som berättade sin historia på Reddit, vilket lockade många webbanvändares uppmärksamhet.

En behandling som verkligen inte var snäll och korrekt, den som han fick från företaget där han arbetade. Vad hade han gjort för fel? Att ha "vågat" be om en löneförhöjning: från det ögonblicket förvärrades situationen tills medarbetaren fick sparken. En tid efter avskedandet gjorde han en upptäckt som var allt annat än trevlig.

via This_manner_256/reddit

Advertisement
Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

"Jag arbetade med videohantering - berättade Redditanvändaren känd som This_manner_256 och jag producerade socialt innehåll för ett företag för 7 siffror. Trots det fick jag en väldigt låg lön även om jag lyckades producera ett 50-tal videor per dag".

En knappast hållbar mängd arbete, som, enligt den tidigare anställde sa, lyckades hålla i sig under en period på 6 månader under vilken han bestämde sig för att ge allt för att tjäna och bygga sig en position inom företaget. Synd bara att högsta ledningen inom företaget inte var särskilt hjälpsamma när det gällde att erkänna hans arbete, hans chefer var inte speciellt samarbetsvilliga.

"Efter cirka sex månader gick jag till min chef och sa att mina videor gjorde en positiv skillnad för försäljningen - fortsatte han - jag visade dem diagram och bad om en löneförhöjning. Några timmar senare fick jag sparken, med motivet att jag presterade för dåligt".

En minst sagt kritisk och orättvis situation som inläggsförfattaren blev vansinnigt arg över. Men det skulle bli värre. "Idag, några år senare, upptäckte jag att företaget fortfarande använder en hel del innehåll som jag har skapat, från en Google Drive mapp. Det var minst 18 personer som använde mina filer varje dag för sin verksamhet, och för att tjäna pengar".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vid det tillfället kunde den tidigare anställde inte hålla sig, och han berättar om sin reaktion. "Jag kopierade filerna och tog bort dem från molnet - berättade han - imorgon kommer de att vakna utan dessa videoresurser, inklusive sakerna de arbetade med".

Hans berättelse lockade många läsare och kommentarer, alla i solidaritet med honom. Bland dem saknades det inte personer som hade varit med om liknande upplevelser på deras arbetsplatser, och de som insisterade på behovet av att överge negativa och skadliga situationer så snabbt som möjligt som den som inläggets författare hade upplevt. Det är visserligen inte så lätt, men visst måste man i sådana här fall först och främst tänka på sitt eget välmående.

Vad tycker du? Gjorde han rätt i att hämnas på det sättet?

Advertisement