Hon köper en falsk mage och bär den varje månad för att "tillfredsställa önskan om moderskap"

av Titti Carlberg

09 Februari 2022

Hon köper en falsk mage och bär den varje månad för att "tillfredsställa önskan om moderskap"
Advertisement

Många personer har en önskan efter att få barn, men är rädda för graviditeten, andra känner sig inte redo och ytterligare andra har tagit beslutet att inte skaffa några barn, vilket går emot det sunda förnuftet som kräver att kvinnor i en viss åldersgrupp ska bli mammor, Det är faktiskt inte alla kvinnor som känner ett behov av att bygga en familj som inkluderar barn och av denna anledning är de ofta föremål för kritik och oönskade kommentarer.

En ung kvinna lade upp en video på TikTok där hon visar upp sin önskan om moderskap och där hon delade med sig av ett av sina senaste inköp: en gravid mage i silikon köpt för summan 147 pund.

via sophmosca/TikTok

Advertisement
sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Varför skulle någon vilja köpa en mage i silikon? Den unga kvinnan på 22 år, som heter Sophia Mosca, förklarar det i videon: hennes köp hjälper henne att förstå vad det innebär att vara gravid och behöva utföra aktiviteter med en skrymmande mage, och därför att "undvika önskan om barn", åtminstone för tillfället. Sophia avslöjar att hon bär den syntetiska magen en gång i månaden, och denna "ritual" hjälper henne att komma ihåg varför hon har bestämt sig för att inte skaffa - åtminstone för tillfället - barn och att tillfredsställa sin önskan att bli mamma.

Advertisement
sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Hennes följare på sociala medier har visat att de fullt ut stödjer hennes inköp: videon har samlat miljontals visningar och tusentals kommentarer. Sophie vill ha barn och att bära den gravida magen hjälper henne att tillfredsställa - åtminstone för tillfället - hennes önskan att bli mamma, men många andra kvinnor tyckte att hon hade gjort ett onödigt köp. En användare grattade henne och hävdade att hon kommer att bli en väldigt söt och kärleksfull mamma i framtiden.

sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Sophie är dock medveten om att det fortfarande är tidig, och att hon fortfarande kommer att behöva vänta på dagen då hon ska smeka en riktig babykula, men för tillfället räcker det med den falska gravidmagen i silikon: hon tittar på den, rör vid den och smeker den som om den skulle vara riktig och låter henne känna - eller åtminstone delvis känna - vad det innebär att vara gravid. Det har inte saknats kritik och ironiska kommentarer: många kvinnor säger att de skulle köpa den falska magen för att kunna hoppa över kön i snabbköpskassan eller parkera bilen på reserverade platser.

Och du? Tycker du att det verkar vara en effektiv idé eller bara rolig?

Advertisement