Han hittar en stor spindel i sin bil, ger den ett namn och behandlar den som ett husdjur

av Titti Carlberg

10 Februari 2022

Han hittar en stor spindel i sin bil, ger den ett namn och behandlar den som ett husdjur
Advertisement

Kommer du överens med spindlar? Många människor behöver bara höra eller läsa namnet på dessa varelser för att omedelbart bli förskräckta. När allt kommer omkring, bortsett från rädslor, måste det erkännas att det att hitta en riktigt stor en där vi inte förväntar oss, kan det generera en överraskningsreaktion.

Föreställ dig scenen: du kliver in i bilen, sätter dig bakom ratten och du inser direkt att du inte är ensam. På instrumentbrädan, precis framför dig finns en enorm spindel på cirka 15 centimeter som smugit sig in. Vad skulle du göra? Vi är ganska säkra på att få av oss skulle reagera på samma sätt som killen som är huvudperson i berättelsen reagerade. Istället för att jaga ut spindeln, behöll han den och gav den ett namn, den fick bo kvar i bilen och han tar hand om den som om den var ett husdjur.

via Mirror

Advertisement

File under: absolutely not, no 😦

Pubblicato da The Mirror su Venerdì 4 febbraio 2022

Var skulle detta hända om inte i Australien? Detta är inte första gången som vi berättar historier om stora spindlar som "invaderar" mänskliga utrymmen, och påträffas i de mest oväntade hörn, och om människor som bestämmer sig för att leva fredligt tillsammans med dem på denna underbara ökontinent. Faunan här är särskilt rik och präglad av varelser som för dem som bor långt härifrån är inget annat än störande och läskigt.

Precis som den sympatiska spindeln i fråga som Chris Taylor hittade på instrumentbrädan i sin bil. Många skulle i hans ställe ha försökt jaga bort spindeln på alla sätt, men inte han. Istället för att försöka bli av med den, bestämde sig Chris snabbt att spindeldjuret skulle bli hans gäst, en sorts "maskot" i bilen.

Efter att han kärleksfullt hade döpt spindeln till Steve, accepterade mannen den som en konstant närvaro inne i fordonet. Och bandet som har skapats mellan de två är så starkt att spindeln nu har bott där i cirka ett år, den vandrar ostört mellan stolarna och hörnen i bilen. "Jag är inte rädd för spindlar - säger Chris - det var därför jag lämnade den ifred i bilen. Jag har sett den växa, i början var den hälften så stor som den är i dag. Jag har försökt att mota ut den - fortsatte han - men dagen efter såg jag han på nytt under solskyddet, så jag antar att han av någon anledning älskar att bo i min bil".

Advertisement
JonRichfield/Wikimedia - Not the actual photo

JonRichfield/Wikimedia - Not the actual photo

En minst sagt speciell samexistens, som dock, enligt Chris, inte alltid är trevlig. "Jag kan erkänna att det inte är trevligt när han dyker upp några centimeter från mitt ansikte då jag är fokuserad på att köra - säger han - eller när han plötsligt ramlar ner i mitt knä".

Scener som, för alla som inte tål åsynen av spindlar, skulle vara som om att deras värsta mardröm har blivit verklig, men i Chris bil är det en vardaglig händelse.

Och passagerarna? "Den som har åkt med mig har varit vettskrämd, och nu finns det ingen som vill ha skjuts av mig, men det betyder bara att jag spar på bensin", svarar skämtsamt 42-åringen. Och partnerskapet mellan honom och spindeln verkar inte vara avsett att upphöra inom en snar framtid. Mannen har faktiskt erkänt att det har blivit en vana att ha sällskap av den speciella passageraren och att det skulle vara tråkigt om spindeln bestämmer sig för att flytta.

Det återstår bara för oss att önska att han inte blir för distraherad av den under en körtur! Skulle du vilja ha en spindel som sällskap i din bil, som han har, eller skulle du ha flytt fort som fan? 

Advertisement