Hon gör en forskning över sitt födelsemärke och upptäcker att hon är sin egen tvilling

av Titti Carlberg

05 Mars 2022

Hon gör en forskning över sitt födelsemärke och upptäcker att hon är sin egen tvilling
Advertisement

Det verkade vara som en önskan som många andra, den som Taylor Muhl, en kalifornisk sångerska, hade.

Men varför skulle ett födelsemärke väcka misstänksamhet? Taylor var inte särskilt orolig över sitt födelsemärke som delade hennes kropp, på ena sidan av magen och ryggen, men hon förstod inom sig att det representerade något ovanligt och - en dag - bestämde hon sig för att undersöka det.

via My Journal

Men det där konstiga födelsemärket som finns på halva bålen och ryggen var inte den enda ovanliga egenskapen som Taylor hade märkt: hennes vänstra sida av kroppen är något större än den högra, och på vänstra sidan i munnen har hon en dubbeltand, hon är även allergisk mot många läkemedel, vitamintillskott och smycken. 

Så hon bestämde sig för att gräva djupare för att få reda på ursprunget av sitt medicinska tillstånd, och - genom tester - upptäckte hon att hon har två uppsättningar DNA, två system av immunförsvar och två blodströmmar.

Vad handlar det om?

Taylor har upptäckt att hon har tetragametisk chimär, det vill säga en individ som genereras av två separata äggceller och två spermier. Under det mycket tidiga utvecklingstadiet absorberar det ena embryot det andra, men har dock åtskilda - som i fallet med Taylor - blodgrupper: Taylor upptäckte att hon hade absorberat sin tvilling, och läkarna fann att båda embryon som hon utvecklats ifrån var av det kvinnliga könet.

Advertisement

I sin personliga blog säger Taylor: "Jag kan säga att jag är min egen tvilling eller att jag är en mänsklig chimero. Jag är en tvilling som smälte samman i min mors livmoder med min syster. Genom kromosomtestet fastställdes det att jag hade en tvilling. På grund av sammansmältningen bär jag min tvillings genetik i min kropp. Jag har två uppsättningar immunceller och blod, tillsammans med andra ovanliga fysiska egenskaper. På grund av mitt speciella fall av chimerism tror läkarna att min kropp reagerar på mitt DNA och mina tvillingceller som främmande ämnen. Av denna anledning försvagar det mitt immunförsvar och gör det sämre än hos en genomsnittsperson, på grund av det har jag många hälsoproblem. Jag är allergisk mot många sorters livsmedel, mediciner, kosttillskott, smycken, insektsbett och mycket mer. Detta betyder inte att alla chimära personer har hälsoproblem, autoimmuna problem eller allergier."

Taylor, som kom i kontakt med denna upptäckt år 2009, började förstå vad hennes genetiska egenskaper berodde på, vilket inte har orsakat henne - varken under åren eller under karriären - några olägenheter: i en värld där perfektion råder, bestämde hon sig för att värdesätta sitt sällsynta tillstånd och sina fysiska egenskaper, motivera andra människor att inte skämmas utan istället vara stolta över sitt utseende.

 

Advertisement