Svärmodern hänger upp ett foto av sonens ex på väggen i svärdotterns hem: blir utjagad och förbjuds att komma tillbaka

av Titti Carlberg

06 Februari 2022

Svärmodern hänger upp ett foto av sonens ex på väggen i svärdotterns hem: blir utjagad och förbjuds att komma tillbaka
Advertisement

Det är inte första gången som vi berättar familje episoder som har belastat människorna som har upplevt dem. Och när det kommer till relationen mellan svärmor och svärdotter kan vi väl säga att det inte alltid går på bästa sätt. Det kan tyckas självklart intakt, men ofta är det band som i en familj riskerar att skapa starka kontraster. Det verkar som att för alla svärdöttrar som kommer bra överens med sina svärmödrar finns det lika många som helt enkelt inte tål varandra.

Historien som vi ska berätta kommer från Reddit, där en kvinna bestämde sig för att göra det känt genom att fråga användarna om hon hade gjort rätt i att reagera som hon gjorde, vilket understryker svärmoderns beteende, som anses vara inget annat än kränkande och respektlöst. Makens mamma, oavsett om det kunde skapa irritation hade sett det lämpligt att ge mycket, kanske för mycket, vikt åt sin sons exfru, hon gick till och med så långt att hon hängde upp några kort på exfrun i sonhustruns hem.

via alt_account_ad/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Omöjligt? Inte riktigt, enligt den 31-åriga kvinnan som hade ett rejält gräl med sin svärmor och som sedan frågade om hon hade överdrivit.

"Jag och min man har precis köpt ett hus - skriver hon - vi är väldigt glada över det och har inrett det entusiastisk tillsammans. Tyvärr så reser min man mycket i sitt arbete, och jag kunde inte göra allt ensam. Så min svärmor erbjöd sig att hjälpa mig". Hittills låter allt bra, om det inte var så att svärmoderns beteende lämnade sonhustrun, och inte bara henne,minst sagt chockad.

"igår kväll när jag kom hem vid 20-tiden blev jag chockad då jag såg en av väggarna full med foton som min svärmor hade satt upp - läser man i inlägget - det var foton från min mans barndom och födelsedagar, men även förstorade bröllopskort på min man och hans exfru. Sammanhang: hon avgudar min mans exfru, hon berättar ofta om minnen från deras tid tillsammans". En situation som helt säkert ingen skulle ha blivit glad över, och av den anledningen ventilerade 31-åringen sin ilska mot svärmodern.

"Jag frågade henne varför hon hade satt upp de fotografierna på väggen och om hon verkligen tyckte att det var lämpligt att de satt där. Jag sa till henne att plocka ner dem, men hon blev defensiv och sa att de var en del av Dereks liv och det var inget som skulle döljas, hon förebrådde mig till och med för att det hade tagit henne en lång tid att dekorera väggen snyggt, så jag borde vara tacksam".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Då slog det slint för svärdottern, hon slet ner de kränkande fotografierna trots protester från hennes mans mor. Eftersom det inte gick att lösa frågan i lugn och ro, så förbjöd hon sin svärmor att komma till hennes hem. "Jag sa till henne att eftersom hon inte respekterar mig behöver hon aldrig mer komma hit".

Efter att ha berättat för sin man om händelsen anklagade mannen henne för att ha reagerat överdrivet och försökte få sin hustru att be svärmodern om ursäkt och dra ett streck över det hela. "Nu är de alla arga på mig - avslutade hon inlägget - och jag väntar på ett klargörande från min man. Överdrev jag verkligen när jag förbjöd min svärmor att sätta sin fot i mitt hem?".

Med denna fråga avslutar svärdottern sitt inlägg, som har fått många kommentarer och reaktioner från användarna. De flesta av dem tycker att det inte var en överdriven reaktion, och att det faktiskt var svärmodern som hade gjort fel. "Det var inte snällt av henne - skriver en användare - det borde hjälpa dig som ett larm att minnas hur hon kommer att vara i fortsättningen, och du bör förtydliga var gränserna går med din man". 

Vad tycker du? Hur skulle du ha reagerat i hennes ställe? Gjorde hon rätt som jagade ut sin svärmor?

Advertisement