"Säg hur mycket du tjänar annars släpper vi inte ut dig": svärföräldrarna låser in sin svärson

av Titti Carlberg

08 Februari 2022

"Säg hur mycket du tjänar annars släpper vi inte ut dig": svärföräldrarna låser in sin svärson
Advertisement

Varje förälder vill det bästa till sina barn. Råden, kritiken, den kanske överdrivna uppmärksamheten härrör från behovet av att skydda dem. Diskussioner uppstår ofta: föräldrar accepterar inte sina barns val av arbete eller deras livsval, eller - återigen - deras partner. Så vad ska man göra när föräldrarna inte accepterar barnets partner eller om de bestämmer sig för att blanda sig i saker som de inte har att göra med? En man berättade på Reddit om sin händelse: hans framtida svärföräldrar hade vidtagit en verkligt oroande handling.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den 28-åriga kanadensaren berättar att han blev hembjuden till sin flickväns föräldrar. De ville lära känna honom lite bättre inför det förestående bröllopet. Men den unga mannen kände instinktivt att något inte var bra då de bad honom att lämna sin mobiltelefon och bilnycklarna på bordet. När han motvilligt hade gjort det som de bad om, sa de till honom att följa med in i ett annat rum för att prata lite allvar. Svärföräldrarna gick rakt på sak: de ville veta hur mycket deras dotters blivande man tjänar. Den unga mannen, som blev väldigt chockad av frågan, vägrade att svara på den, men han försäkrade dem om att hans ekonomiska situation var positiv. 

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Det uteblivna svaret gillades inte av de blivande svärföräldrarna, så de låste in honom i rummet, med avsikt att hålla honom därinne tills han avslöjade hur mycket han tjänade. Mannen anklagade dem för att vara snobbar som bara var intresserade av pengar: när svärfadern hörde dessa ord öppnade han dörren och slängde ut sin blivande svärson ur huset.

Hur reagerade hans blivande hustru på föräldrarnas obegripliga beteende. Hon lugnade sin partner och försäkrade honom att hon älskade honom oavsett hur mycket eller lite han tjänar: pengar är inte viktigt. Hon bad sin partner att be hennes föräldrar om ursäkt och försona sig med dem.

Som vi väl kan föreställa oss, tänker mannen absolut inte be om ursäkt, eftersom han inte tycker att det är han som har gjort fel, han hade ju försäkrat dem om att hans ekonomiska situation var god.

Vad skulle du ha gjort i hans ställe? Skulle du be om ursäkt och dra ett streck över händelsen, eller skulle du vidta andra åtgärder?

Advertisement