Svärmodern kritiserar namnet som föräldrarna vill ge barnet: "välj ett som jag tycker om"

av Titti Carlberg

12 Februari 2022

Svärmodern kritiserar namnet som föräldrarna vill ge barnet: "välj ett som jag tycker om"
Advertisement

Alla som tycker att förhållandet mellan svärmor och svärdotter är en lätt och okomplicerad relation, räcker upp en hand. Naturligtvis är det inte alltid så uppenbart att dessa två människor alltid hamnar i konflikt, men låt oss inse det: när de nämns i samma sammanhang föreställer vi oss direkt att det uppstår konflikter som gäller familjeförhållanden, bråk, respektlösa kommentarer och så vidare.

Vill du ha ännu en demonstration? Då ska vi berätta en historia för dig, ett avsnitt som en svärdotter bestämde sig för att offentliggöra på Reddit, vilket har fått en lång rad av kommentarer och reaktioner, och som får många personer att reflektera. Att välja namn till ett barn som snart ska komma till världen verkar vara en enkel sak, där bara mamman och pappan ska vara inblandade, men i det här fallet var det inte alls så, just på grund av en svärmor som verkligen ansågs vara för påträngande. Här är vad som hände.

via Agressive_Princess/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sonhustrun och svärmodern, som är huvudperson i berättelsen, har så gott som aldrig kommit bra överens. Men när det kom till frågan om vilket namn barnet som 27-åringen väntade skulle få, så exploderade stämningen fullkomligt.

"Vi har ännu inte valt något namn till vår lilla flicka - skrev författaren till inlägget på Reddit - men jag har föreslagit andranamnet (min man håller med) som det som en kär vän hade som dog för ett år sen, en vän som stod mig väldigt nära".

"När min kära svärmor kom och hälsade på oss över helgen - fortsätter den blivande mamman - brydde hon sig inte om mig under hela helgen. Det enda hon pratade om var att min man skulle bli pappa och att hon skulle bli farmor, hon ignorerade totalt att det är jag som bär hennes barnbarn i magen". 

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ett uppförande som verkligen inte beredde god mark för vad som skulle hända härnäst. Vi vet ju alla att när dålig stämning växer kan det explodera vilken minut som helst, och det var vad som hände. När svärmodern vände sig till sin son och frågade honom vilket namn han hade bestämt sig för att ge flickan, kunde svärdottern inte hålla sig.

"Jag är trött på att du uppför dig som att det är din son som är gravid med ditt barnbarn - utbrast hon - vi har inte bestämt något tilltalsnamn ännu, men hennes andranamn är Genesis, för att hedra min bästa vän som inte finns längre. Om du har några förslag så blir vi glada att höra dem". Vid det tillfället exploderade svärmodern i ett utbrott som inte var speciellt ömt mot svärdottern, hon hånade och förödmjukade henne, och sa att det var ett väldigt fult namn och till slut sa hon att de måste välja ett annat namn, ett som hon kunde godkänna.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sonhustrun reste sig upp med tårar i ögonen och gick därifrån, strax efter körde hennes man ut sin mamma. "Jag hoppas verkligen att min dotter inte ärver den hemska kvinnans egenskaper", avslutade den blivande mammans inlägg. Många av de personer som läste vad som hade hänt har kommenterat, och de flesta av dem skickar sitt stöd till svärdottern och uppmanar henne att inte ge upp och till och med att inte låta svärmodern att träffa barnbarnet.

Vad tycker du? Har en anhörig rätt att ingripa i valet av namnet på det väntande barnet. Skulle du acceptera ett sådant beteende?

 

Advertisement