Hans dotter mobbar en klasskamrat: för att straffa henne låter han henne gå 8 km till skolan (+VIDEO)

av Titti Carlberg

23 Januari 2022

Hans dotter mobbar en klasskamrat: för att straffa henne låter han henne gå 8 km till skolan (+VIDEO)
Advertisement

Även om det under en lång tid har varit ett ämne där fler och fler försöker sensibilisera unga och vuxna, är mobbing ett sorgligt fenomen spritt över hela världen där en eller fler bestämmer sig för att rikta in sig på en kamrat eller klasskamrat med retande, förolämpande och kränkande anmärkningar som ofta skapar många svårigheter för den som blir utsatt.

Vad ska en förälder göra i de fallen? Det är inte lätt att svara på den frågan: men säkerligen vägrar många mammor och pappor att minimera sådana incidenter, och kommer på exemplariska straff till sina barn, så att de aldrig glömmer bort hur man inte ska bete sig mot sina medmänniskor.

Men ibland orsakar sådana straff en hel del uppståndelse, till den grad att de blir allmänt kända, precis som i fallet med pappan som vi ska berätta om. Efter att hans dotter blivit avstängd från att åka med skolbussen för att hon upprepande gånger retade en klasskamrat, bestämde han sig för att följa henne till skolan, men på ett sätt som dottern aldrig kommer att glömma.

via People

Advertisement
Matt Cox/Facebook

Matt Cox/Facebook

Matt Cox är pappa till Kirsten, en flicka, som på den tiden då detta utspelade sig, var 10 år gammal. För den här flickan var tydligen mobbing något som hon hade lagt till sig som en ful ovana. Två gånger hade hon faktiskt blivit avstängd från att få åka med skolbussen, för att hon den ena gången, hade slagit en skolkamrat och retade honom ofta. Mot bakgrund av allt detta fann pappan hennes beteende oacceptabelt och när dottern bad honom om att han skulle följa henne till skolan eftersom hon inte längre fick åka med skolbussen, bestämde han sig för att ge henne en föredömlig lektion.

Istället för att låta henne åka i bilen, bestämde han sig för att låta henne gå längs vägkanten från hemmet till skolan. Åtta kilometer till fots och det var dessutom kallt ute, mannen följde efter dottern i sin bil där han spelade in en video och samtidigt berättade vad som hade hänt.

Videon, som setts och delats tusentals och åter tusentals gånger, tog upp ett riktigt "case" där det inte saknades kritiska röster mot Matt Cox. Många personer anklagade faktiskt mannen för att vara överdrivet hård och tyckte att han borde skämmas för det han gjorde. Men pappan var beslutsam och väldigt säker på att det var ett bra straff.

Advertisement
Matt Cox/Facebook

Matt Cox/Facebook

"Mobbning är oacceptabelt - sa han - framförallt i min familj. Alltför många barn tror att de saker deras föräldrar gör är det rätta sättet, även om de beter sig illa. Mammor och pappor måste lära sina barn att ta ansvar - fortsatte han - jag är inte en av dem som sopar in problemen under mattan och säger att barn är barn. Jag blev själv mobbad som barn så jag vet vad det innebär".

Så i tre dagar tvingades Kirsten gå till skolan på det sättet och enligt vad hennes pappa sa senare så verkar det som att hon lärde sig sin läxa. "Till en början var hon väldigt upprörd, men sedan insåg hon att det var hennes eget fel, att det var hennes handlingar som hade satt henne i den situationen - sa Cox - hon var i säkerhet eftersom jag följde efter henne och jag skulle aldrig utsätta henne för fara. Nu har hon förstått hur man ska uppföra sig".

Life lessons!!!! UPDATE: lesson learned! Still has all her extremities intact is happy and healthy and seems to have a new outlook on bullying as well as a new appreciation for some of the simple things in life she used to take for granted #HOLDOURKIDSACOUNTABLE #STOPBULLYING

Pubblicato da Matt Cox su Lunedì 3 dicembre 2018

Kort sagt, en minst sagt exemplarisk lektion för denna 10-åriga tjej, som enligt pappan borde fungera som en varning för andra barn som tenderar att mobba sina skolkamrater. 

Vad tycker du? Överdrev han eller inte?

Advertisement